Egoizmas: liga ar pagalba?

Egoizmo vystymasis, Krizė, globalizacija, Sveikata

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras: Kabala moko, kad pasaulis yra vienas organizmas, ir visi gamtos elementai tarpusavyje susiję. Šiandien šia tema yra labai daug tyrimų. Tai – pirma.
Antra. Gamtos sukurtas elementas, vadinamas „žmogumi“, yra priešingas šiai vienybei. Ji specialiai sukūrė mūsų egoizmą, kuris pasireiškia įvairiose dramatiškose situacijose. Ne tik dabartinis koronavirusas, bet ir visos žmonijos problemos – mūsų egoizmo pasekmė. Vadinasi, egoizmas – tai tikriausia liga.
Atsakymas: Aš sakyčiau, kad ne liga, o mūsų ištikimas pagalbininkas, kuris veda mus pirmyn, rodydamas, kuriame taške nesame integracijoje su gamta.
Klausimas: Jis tarsi parodo mums priešingas būsenas, kurias turime pasiekti?
Atsakymas: Taip. Jis taip ir vadinamas „pagalba prieš tave“.
Komentaras: Bet problema ta, kad šio scenarijaus režisieriaus mes nematome.
Atsakymas: Kodėl? Pati gamta ir yra režisierius. Jos vidinės savybės, vidinis užmanymas, mintis – viskas yra joje, tik mes negalime jos atpažinti. Mes, kaip mažas vaikas, matome tik bendro paveikslo fragmentą.
Klausimas: Ir kiekvienas savaip interpretuoja visus gamtos reiškinius?
Atsakymas: Žinoma. Kiekvienas pagal savo egoistinį išsivystymą. Egoistinį! Todėl jokie atsakymai negali būti teisingi.
Komentaras: Vadinasi, viena vertus, egzistuoja egoizmas, kuris mus skiria, o kita vertus, gamta verčia mus integruotis, vienytis.
Atsakymas: Taip. Ji reikalauja, kad mes sąmoningai pereitume prie visuomenės vienijimosi, integralios bendruomenės. Mes turime suprasti, kad būtent tai mums reikalinga po koronaviruso, ir išsiaiškinti visas bendras ir asmenines problemas, kurios kils kuriant visuomenę po šio smūgio, kai pamažu pradėsime iš jo išeiti. Aš linkiu visiems sėkmės. O ji priklauso tik nuo mūsų teisingo bendradarbiavimo. Aš iš jo labai daug tikiuosi.
#265569

Iš 2020 m. balandžio 2 d. TV programos „Epocha po koronaviruso“

Daugiau šia tema skaitykite:

Egoizmas – materijos pagrindas

Ar reikia vystyti egoizmą?

Įsilieti į gamtą kaip jos integrali dalis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>