Pasaulio tautos ir taškas širdyje

Izraelis ir pasaulio tautos

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Ar yra proporcinė priklausomybė tarp kabalistų kokybiško susivienijimo ir taško širdyje atsiskleidimo kažkuriose pasaulio tautose?
Atsakymas: Nepasakyčiau, kad yra toks pasaulio tautų padalijimas, kai pirmiausia viena tauta atskleidžia tašką širdyje, paskui kita, paskui trečia. Aš tai matau pagal mūsų grupes.
Šiandien su mumis virtualiame ryšyje: Vokietija, Bulgarija, Izraelis, Viena, Joškar-Ola, Peterburgas, Almata, Azerbaidžanas, Olandija, Čekoslovakija, Maskva, daug draugų iš Afrikos, Šiaurės ir Pietų Amerikos ir t. t. Aš nemanau, kad tai priklauso nuo odos spalvos ar tautybės.
Žmonės, kurie jau atskleidė kabalą ir mokosi su mumis, suvokia ją vienodai, todėl negalima pasakyti, kad taškai širdyje gims paeiliui pagal tautybę. Tai vyksta priklausomai nuo žmonių vystymosi. Kūrėjo Šviesa veikia juos ir apšviečia vieną ar kitą žmogų.
Sakykime, jei paimsime didelį mechanizmą, tai jame visa tarpusavyje sujungta. Pavyzdžiui, visos žmogaus kūno dalys nuolatos sąveikauja, nors ir nėra visiškai šalia ir tarsi tarp jų nėra tiesioginio ryšio. Bet grįžtamieji ryšiai vis tiek egzistuoja, ir kiekvienas organas aktyvuojamas, įtraukiant kitus organus. Juk tai integrali schema, kurios dalys absoliučiai priklausomos viena nuo kitos. Todėl aš nepalaikau jokių sąmokslo teorijų, kad kažkuri tauta greičiau atskleis Kūrėją.
Kažkada senovės Babilone gyveno visos pasaulio tautos, kurių kiekvieną sudarė kelios dešimtys žmonių. Tada iš visų babiloniečių ir susirinko vieninga grupė, kuri norėjo siekti Kūrėjo. Ji egzistuoja iki šiol, nors daugelis nuo jos atsiskyrė.
Iš šios grupės liko keli šimtai žmonių – tie, kurie šiandien jaučia trauką atskleisti Kūrėją. Kiti tapo paprastais žemiečiais. Šiandien vyksta priešingas procesas.
Toroje yra pasakyta, kad ateis Mašiacho, paskutiniosios kartos, laikas, kai visi babiloniečiai palaipsniui vėl bus budinami siekti Kūrėjo. Tai mes dabar ir stebime.
Kaip kažkada babiloniečių grupėje atsirado judėjimas Kūrėjo link, taip ir šiandien. Todėl visi sieks Jo, nesvarbu, kas ir kaip. Mums jokiu būdu negalima galvoti apie tai, kad dabar tai bus Suomija, paskui Lenkija, o paskui Čekoslovakija, Vokietija ar Azerbaidžanas. Kas bus, tas bus.
Aš labai džiaugiuosi, kad žmonės pradeda jausti, ką kabalos mokslas kalba apie sielą, apie jų dvasinį vystymąsi. Aš tikiuosi, kad jų kabalos studijos paskatins vystymais ir jų valstybių, ir jų žmonių.
#263548

Iš 2020 m. kovo 22 d. pamokos rusų kalba

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>