Žmogus – siekis prilygti Kūrėjui

Dvasinis darbas, Kūnas ir siela

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Kas pagal kabalą yra „gyvūnas žmoguje“ ir „žmogus žmoguje“? „Žmogus žmoguje“ – tai moralė, dorovė, galbūt meno, poezijos dar ko nors siekimas?
Atsakymas: Bijau, kad čia išsiskirs mūsų apibrėžimai, nes pagal kabalą žmogus šiame pasaulyje priklauso gyvūniniam lygmeniui. O „žmogaus“ lygmuo – tai tas žmogaus siekis, kur norima prilygti Kūrėjui.
Žmogus – hebrajiškai „adam“ iš žodžio „domė“, „panašus į Kūrėją“. Kitaip tariant, būtent noras atskleisti Kūrėją, tapti panašiu į Jį vadinamas žmogumi.
Ar įsivaizduojate, ką reiškia būti panašiam į Kūrėją? Nežinau, kas Jis, kur, kaip, kodėl, ar Jis apskritai yra. Todėl neturiu tokio noro. Noriu normaliai, teisingai, gerai gyventi šiame pasaulyje. Bet Kūrėjas!.. Prilygti Jam?..
Išties tik šitai vadinama „žmogumi“, kadangi visi kiti lygmenys kyla iš mūsų gyvūninio egzistavimo, iš mūsų gyvūninės dalies.

#290521

Iš 2010 m. sausio 15 d. TV laidos „Iš arti. Kentaurai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Žmogus – dvasinė būtybė ar gyvūnas?

Kai žmogus tampa Žmogumi

Gyvenimo tikslas – tapti Žmogumi

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>