Ko prašome?

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Jeigu žmogus prašo Dievo, kad Jis pakeistų Savo santykį su juo, tai irgi stabmeldystė?
Atsakymas: Taip, tai neteisingas įsivaizdavimas apie Kūrėją: neva Jis dabar veikia blogai, o jei Jo paprašysiu, tai bus geras.
Komentaras: Bet visi mes taip prašome.
Atsakymas: Čia ir problema. Ko mes prašome? Prašau, kad Kūrėjas pasikeistų, ar kad aš pasikeisčiau?
Komentaras: Paprastai schema paprasta: yra tam tikros problemos, žmogus kreipiasi į Kūrėją, kad Šis pakeistų Savo santykį su juo ir pašalintų problemas.
Atsakymas: Kitaip tariant, dabar Jis blogas, o kai paprašysiu, Jis taps geras. Ar turiu prašyti, kad pasikeisčiau aš ir pamatyčiau, kad Jo santykis su manimi puikus? Juk jeigu Jis pakeis mane, tai liausiuos matęs problemas. Todėl turiu prašyti ne jas pašalinti, bet ištaisyti mane.
Kaip taip gali būti? Matau save nuo ryto iki vakaro apsuptą mane veikiančių neigiamų jėgų, ir turiu prašyti, kad matyčiau tuos veiksmus kaip teigiamus. O tam turiu pasikeisti aš.

#296977

Iš 2022 m. balandžio 5 d. TV laidos „Dvasinės būsenos“

Daugiau šia tema skaitykite:

Apie ką prašyti, kai kenti?

Kam prašyti?

Kad prašymas pasiektų Kūrėją

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>