Šeima ir kabala

Moters dvasingumas, Vyras ir moteris

Klausimas (iš dienoraščio anglų k.): Neseniai grįžau iš kongreso. Kaip ir tikėjausi, tai buvo didinga! Atkreipiau dėmesį į tai, kad daugeliui žmonių, kaip ir man, kilo noras sukurti kabalistinę šeimą. Tačiau girdėjau nuomonių, kad nėra taip svarbu už ko ištekėti. Bet juk turi būti kažkas, kas žmones jungia?
Atsakymas: Tam, kas rimtai užsiima kabala, reikalingas partneris, kuris pritartų ir suprastų, kitaip bendras gyvenimas nesiklostys. Jei gyvenate santuokoje, darykite viską, kad jūsų partneris jus suprastų ir pritartų jūsų užsiėmimui. Ir už tai jaustų jūsų nuolatinį dėkingumą ir nuolaidumą visuose kituose dalykuose.

Klausimas (iš dienoraščio hebrajų kalba): Mano vyras jau seniai mokosi grupėje, o mano taškas širdyje dar neprabudo. Nuo pat pradžios buvau priversta nusileisti ir neturėdama kitos išeities gyvenu pagal Bnei Baruch taisykles. Skyrybos nepriimtinos mums abiems. Kabala sako, kad dvasiniame pasaulyje nėra prievartos. Ar mano atžvilgiu tai nėra prievarta?
Atsakymas: Abu sutuoktiniai turi suprasti, kad jei kitam būtina pasiekti šio mūsų gyvenimo tikslą, negalima jam priešintis, nes jis vienintelis aukščiau mūsų gyvenimo.
Aš jus suprantu: kiekvienas žmogus, kuriam nepabudo noras pasiekti gyvenimo tikslą, nesupranta kito žmogaus, kuris jo siekia. Tokiu atveju reikia paprasčiausiai neprieštarauti kito užsiėmimui. Aš manau, jog tai daug geriau už kitus vedusių vyrų pomėgius.
Jei jis jums paklus, bus dar didesnė prievarta, bet jau iš jūsų pusės. Nemanau, kad jis verčia jus užsiimti dvasiniu darbu. Ir nesuprantu frazės „neturėdama kitos išeities gyvenu pagal Bnei Baruch taisykles“. Ką reiškia gyventi pagal Bnei Baruch taisykles? Moteris neprivalo pas mus lankytis, nėra jokių užsiėmimų moterims ar įpareigojimų. Su jumis ir su vaikais mes galime būti net nepažįstami!

TV programa „Meilė ir santuoka“

Pokalbio tekstas lietuvių kalba.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>