Suderink save su Begalybe!

Dvasinis darbas, Realybės suvokimas

Dvasinis pasaulis sudarytas iš tokių pat dalių, susijusių  tokiais pat ryšiais, kaip ir materialiajame pasaulyje. Suvokti dvasinį pasaulį galime per jausmus.
Į mūsų pasaulį nusileidžia jėgos, kurioms būdingos negyvojo, augalinio, gyvūninio ir žmogaus savybės. Aukštesniųjų jėgų realizaciją mūsų pasaulyje stebime daiktuose ir veiksmuose.
Suvokiant detales gimsta forma. Tarkim, prieš save matau kažkokį daiktą. Jis pasireiškia man tam tikra forma. Jei turėčiau kitas savybes, matyčiau kitokią formą. Baal Sulamas kaip pavyzdį pateikia stalą: aš matau jį tokį, o angelas jį mato pagal savo savybes.
Realybės suvokimas gimsta iš mano ir šviesos savybių panašumo. Visa, ko nesuvokiu – Amžinybė. Sugaunu tik tą jos dalį, su kuria turiu bendrų savybių.
Kaip galiu suderinti savo savybes su Aukštesniuoju pasauliu? – Manyje yra ta pati koordinačių sistema (pasaulis-metai-siela ir realybės aprūpinimas), kaip ir jame. Ir mano prašymu Šviesa mano savybes suderina su Aukštesniuoju pasauliu.
Tai ir vadinama sielos ištaisymu. Pasiekiu tam tikrą dalinį sutapimą su Begalybe – ir taip nulemiu savo dvasinį lygį, Begalybės suvokimo lygį.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Dvasinis pasaulis – tikrovė, o ne fantazija!“

„Kaip augama dvasiniame pasaulyje“

„Paslėptį paversti atskleidimu“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>