Veiksmas ir ketinimas

Ketinimas, malda

„Kūrėjas yra geras ir kuria gėrį“. Turime priimti tai, kaip vienintelę aksiomą dvasiniame pasaulyje.
Iš Aukščiau neateina joks blogis, atsiskleidžia tik absoliutus visiškas gėris, Šviesa visada yra absoliučioje ramybėje. Problema tik inde, kūrinio nore.
Kitaip tariant, viskas priklauso nuo žmogaus, nuo jo pastangų ir pasirengimo. Pats veiksmas gali būti gauti arba duoti, ketinimas gali būti dėl savęs arba dėl kito.
Savo vystymąsi pradedame nuo „gavimo dėl savęs“, nuo dvigubos paslėpties, lo lišma. Veiksmas – gauti, ketinimas – dėl savęs. Po to įdėję pastangų pasiekiame „davimo dėl savęs“ pakopą.
Pereinant nuo „gauti dėl savęs“ prie „duoti dėl savęs“ pasikečia tik mechaninis veiksmas. Tai įstengiame atlikti!
Mums nepavaldus ketinimas, jį ištaisyti gali tik Šviesa, tačiau mes galime pakeisti savo veiksmus iš  gavimo į davimą, jeigu tai mūsų naudai!
Ir tada duodame, kad mums būtų geriau! Šis darbas vadinasi „nusipirk draugą“.
Tačiau norint pereiti nuo „duoti, kad gautum“ prie „duoti, kad duotum“, būtina pakeisti ketinimą, todėl reikia, kad veiktų grąžinantį į šaltinį Šviesą.
Stengiuosi, atlieku veiksmus darydamas visa, kas būtina grupėje ir mokymosi metu, tačiau ketinimas pasikeičia tik veikiant Šviesos jėgai.
Ir kai pasiekiame „duoti, kad duotum“, tikėjimo pakopą, lišma, atlygį ir bausmę, pirmąjį atskleidimą, toliau patys sąmoningai savo veiksmais bei veikiami Šviesos pakeliame save į „gauti, kad duotum“ pakopą.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Gėris ir blogis“

„Ketinimas suteikiantis jėgų“

„Keiti ketinimą – keiti likimą!“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>