Panorėkite – ir išgirsite!

Dvasinis darbas, Laidavimas

Klausimas: Kaip savyje pažadinti Kūrėjo troškimą, jei matau tik mūsų materialųjį pasaulį?
Atsakymas: Ilgai būnant grupėje, ateina laikas, kai staiga „išgirstu“, jog, norėdamas pasiekti dvasinį pasaulį, turiu susivienyti su bičiuliais.
Kam ir kodėl – man neaišku. Kol kas nejaučiu ryšio tarp sudedamųjų dalių:
1. aukštesniojo tikslo, kurio nejaučiu ir nesuvokiu, tačiau turiu pasiekti,
2. aukštesniosios jėgos, kurią turiu pažinti ir pajusti,
3. mano santykių su bičiuliais,
4. vienybės su bičiuliais, kurią būtina pasiekti.
Tai vidinių potyrių, kurie manyje turi atsiskleisti, grandinė.
Juk gyvename vadovaudamiesi pojūčiais. Mes sukurti iš medžiagos, vadinamos „noras patirti malonumą“. Šis noras jaučia arba malonumą, arba kančią – ir nieko daugiau.
Todėl visi mano santykiai su kuo nors – mano pojūtyje, – arba jie yra, arba ne.
Jeigu manyje nėra tos vidinių potyrių grandinės, kaip aš pasiekiu kūrimo tikslą, – per meilę Kūrėjui, rūpinimąsi Juo ir grupe, susivienijimą su bičiuliais kaip vienas žmogus su viena širdimi, – jeigu manyje dar nėra vidinių jausminių atgarsių į tai, nėra įspūdžių, reakcijų, – vadinasi, dar reikia dirbti su savimi.
Ką daryti? Yra viena sąlyga atsiskleisti Kūrėjui – panorėkite susivienyti kaip vienas žmogus su viena širdimi, ir Jis atsiskleis jums jūsų suvienytame nore. Kaip prie Sinajaus kalno.
Juolab jums pakanka tik panorėti susivienyti, o suvienys pats Kūrėjas. Mums užtenka stengtis įgyti šį norą.
Bet kaip aš galiu stengtis, jeigu nenoriu? Panorėti galima veiksmu. Apie tai pasakyta: „Padarysim – ir išgirsim!”
Būtent todėl sukurtas mūsų iliuzinis pasaulis, kuriame mes egzistuojame savo kūnuose – tu irgi gali atlikti iliuzinius, apgaulingus fizinius davimo bičiuliams veiksmus, kalbėti apie norą vienytis su jais be jokio noro.
Neturi tam noro? – nesvarbu! Tu negyveni vien nore, tu egzistuoji ir išoriniame apvalkale, vadinamame fiziniu kūnu. Vykdyk fizinius davimo veiksmus bičiuliui, tarsi mylėtum jį, o ne save.

Daugia šia tema skaitykite:

Aukštesnioji pakopa neklysta

Kur ieškoti Kūrėjo?

Mes atsakingi vienas už kitą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>