Vadovas po knygą „Zohar“. Pasaulių sistemos formulė

Zohar

Ištraukos iš mano būsimos knygos „Vadovas po knygą „Zohar“

Ištaisytas noras veikia pagal formulę: „Izraelis, Kūrėjas ir Tora yra viena“.
„Izraelis“ – tai aš, tiksliau sakant, mano vidinis noras siekti Kūrėjo, prilygti Jam („Isra-el“ hebrajų kalba reiškia „Tiesiai pas Kūrėją“).
Kūrėjas – tai tikslas, į kurį veržiuosi.
„Tora“ – tai sielų tarpusavio ryšio, meile tarp mūsų ištaisytas mechanizmas.
Iliustruokime tai pavyzdžiu pasitelkdami žmogaus organizmą. Visos jo dalys teisingai sąveikauja tarpusavyje, padeda viena kitai, esant ryšiui, laidavimui ir vienybei.
Lygiai taip turi veikti sielos. Meile grįstų jų tarpusavio ryšių (visiškos tarpusavio sąveikos) sistema vadinama „Tora“.
Ji apima 613 (TARIJAG) teisingų tarpusavio ryšių tarp kiekvienos sielos ir kitų sielų, ir tarp visų sielų apskritai (paskutinysis ryšys, priesakas, meile susieja visas sielas į vieną visumą).
Jeigu tarp sielų nėra meile grindžiamo ryšio, ir, priešingai, jas sieja neapykanta, tai reiškia, kad Tora sugadinta ir paslėpta.
Nejaučiančios tarpusavio ryšio sielos įvardijamos, kaip esančios tremtyje ir neturinčios kontakto su Tora ir Kūrėju – jų savybės nesutampa, nutrūkęs teisingas ryšys (Tora) tarp jų ir Šviesos (Kūrėjo), užpildančios jų teisingą ryšį.
Tai panašu į skirtumą tarp sveiko ir sergančio organizmo, pastarasis irsta ir jo sistemos nefunkcionuoja.
Vidiniai išsitaisymai, kuriuos atliekame savo nore, kad iš sugadintos būsenos perkeltume jį į ištaisytą, vadinami „priesakais“.
Todėl sakoma, kad pagrindinė Toros taisyklė yra „pamilk artimą kaip save patį“, ji savyje apimanti visą sielų teisingų tarpusavio ryšių sistemą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Vadovas po knygą „Zohar”. Kilimas pasaulių pakopomis

Vadovas po knygą „Zohar”. Ryšio su Kūrėju sistema

Vadovas po knygą „Zohar“. Aukštesniųjų pasaulių sistema

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>