Kas aš?

Dvasinis darbas

Klausimas: Jei nėra nieko, išskyrus Jį, ar tai reiškia, kad viskas kyla iš Jo ir viskas, kas vyksta aplink mane, – tai Jis?
Atsakymas: Taip. Ir tai, ką tu dabar kalbi, galvoji ir jauti, – tai taip pat Jis.

Klausimas: Tai kur tada aš? Ir kas aš?
Atsakymas: Tu tai ir turėsi atskleisti. Tai yra, tu atskleisi ne Kūrėją, o savąjį „Aš”.

Klausimas: Ir galiausiai atskleisiu, kad aš – tai irgi Jis?
Atsakymas: Ne. Yra atotrūkio taškas, kuris vadinamas „kilusiuoju iš nieko” (ješ mi-ain). Šis taškas – vienintelė vieta, kur egzistuoja kūrinija, visa kita – tai Kūrėjas. Kiek šis taškas trokšta tapti panašus į Kūrėją, tiek jis atveria save arba Jį, nes tai vienas ir tas pats.

Klausimas: Jei visa, ką kalbu, ir visa, apie ką galvoju, kyla iš Jo, tai kas tas taškas, kuris atveria, jog nėra nieko, išskyrus Jį?
Atsakymas: Tai tas pats taškas, kuriame tu dirbi, kad suvoktum, kur slypi tavo laisvas pasirinkimas. Tuo tu pakyli virš prigimties, kurią Kūrėjas įdėjo į šį tašką.
Šį tašką jis sukūrė kaip trokštantį gauti pasitenkinimą ir suteikė jam ketinimą pasitenkinti egoistiškai. Kai stengiesi pakilti virš šio taško – tu atveri Jį, Jo prigimtį duoti ir gauti dėl davimo.

Iš programos „Kabala pradedantiesiems”, 2010.07.29

Daugiau šia tema skaitykite:

Kūrimo akto paslaptis

Kur ieškoti Kūrėjo?

Kūrėjas – kūrinio viduje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>