Kaip tapti dvasiniu supermenu?

Dvasinis darbas

Klausimas: Užuot gavęs Aukštesniąją jėgą, kiekvieną dieną jaučiuosi vis silpnesnis. Kaip tapti dvasiniu supermenu, kuris pakyla aukščiau savo egoizmo?
Atsakymas: Pirmiausia reikia remtis faktais. O faktų nėra ko baimintis, nes visa tai mums pateikia Kūrėjas – kaip procesą, iš kurio turime kažką išmokti.
Šviesa, veikdama mūsų vidinius rešimot, sukuria jų viduje vaizdus, iškylančius priešais mus. Ji naudoja informacinius duomenis (rešimot), projektuoja juos mūsų vidiniame ekrane, – ir mes jaučiame tam tikrą būseną.
Visos šios būsenos privalo būti išgyventos mūsų kelyje. Tai kur slypi problema? Tame, kad jaučiuosi tai blogai, tai gerai ir visiškai nevaldau savęs? Pirmiausia man viešpatauja Šviesa.
Dabar man aiškinama, kaip Šviesa veikia mane. O kas aš? Aš tik stebiu šį darbą. Ir dėl to jis vadinamas Kūrėjo darbu. Mes stebime jį iš šalies. Mokykis iš jo, kas vyksta aplinkui.
Tai nėra labai malonu, kadangi Jis veikia aukščiau manęs? Jei žiūrėčiau į savo draugą, kuris čia verkia, čia džiaugiasi, čia miega, čia kažin kur skuba, – tai būtų normalu, juk matyčiau Šviesos poveikį kitiems. Aš nelabai patenkintas, kai stebiu save.
Viena vertus, tai teisinga. Kita vertus, jeigu pradedi tapatintis su šiais veiksmais, su Kūrėju, jei trokšti pateisinti Jį, tai tau nesvarbu, kas tau nutiks. Tu susitapatini su Dirbančiuoju su tavim, o save suvoki kaip medžiagą Jo darbui.
Ar gali atitrūkti nuo šios medžiagos? „Tai visai ne aš. Jeigu judu, darau tą ir kitą, galvoju ir trokštu, – visa tai ne aš. Aš susitapatinu su Kūrėju, kuris daro su šia medžiaga ką panorėjęs“. Tada aš jau matau save iš šalies.
Dabar kyla klausimas: ar galiu prašyti Kūrėjo, kad Jis atliktų kitus kryptingus veiksmus? Galbūt tai pavyks, – imkime ir pabandykime.
Kokius atliksime veiksmus? Dėl ko? Ką Jis išgirs? Ką panorės išpildyti? Juk nenoriu prašyti kažin ko be reikalo. Jei jau pasiekiau tokią būseną, kad kartu su Juo veikiu prieš savo kūną, kaip Mozė su Kūrėju prieš Faraoną, leiskite man paprašyti ko nors vertingo. Tada jau žmogus pradeda visą šį procesą.

Iš 2010 m. lapkričio 25 d. pamokos pagal knygos „Zohar“ pratarmę

Daugiau šia tema skaitykite:

Laisvė – tiktai aukščiau noro

Būk gudresnis už savo egoizmą!

Nuopuolis? Tikrai ne!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>