Mano vaizduotės žaidimas

Realybės suvokimas

Klausimas: Aš jau ne kartą iš Jūsų girdėjau, kad viskas, kas sukelia man tam tikrų nemalonumų, įžeidžia arba užgauna mane, yra manyje. Kaip tai pajausti ir suprasti?
Atsakymas: Kai man atsiskleidžia tikroji realybė, suprantu, kad viską jaučiu savyje, o iš išorės nieko nėra. Tokia samprata – „ne manyje“ apskritai neegzistuoja, nes viskas vyksta mano jausmuose, mano suvokime.  Dabar savo suprantamą tikrovę: šio pasaulio erdves, beribę visatą, Žemės rutulį su gausiomis detalėmis – visa tai aš jaučiu savyje. Pagal tai, kiek aš ištaisau savo bendrą egoistinį norą, šis vaizdas keičiasi. Tik mūsų pasaulyje mes šito nejaučiame, nes suvokiame jį noro viduje, kuris kokybiškai nesikeičia: jis gali būti tik didesnis arba mažesnis. Tačiau jei pakeistume jo pagrindinę savybę – absorbavimą į save į davimą, tai jau iš šalies jaustume savo ankstesnį suvokimą ir galėtume teisingai vertinti tai, kas vyksta.
Tai nelengva. Tai sunku suprasti, neįmanoma pajausti. Tik padedant Šviesai, kuri palaipsniui, lašas po lašo, vis smarkiau veikia mus, staiga įvyksta perkeitimas. Žmogus be savo įprastų savybių / kelim įgyja naujų. Šis pasaulis neišnyksta, tačiau žmogus pradeda jausti ir papildomą realybę – jo antrą dalį. Ir tik tada iš tikrųjų supranta, kur esąs, pradėjęs jausti, kad mūsų pasaulis – tik iliuzija.

Iš 2010 m. gruodžio 12 d. paskaitos Natanijoje

Daugiau šia tema skaitykite:

Jausmų pasikeitimas

Jėga, keičianti vieną drabužį po kito

Šis pasaulis – sapnas sapne, kuris sapne…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>