Apie šeimos žlugimą

Egoizmo vystymasis, Vyras ir moteris

Per visą žmonijos istoriją mūsų egoistinis noras nuolat augo. Kol vyras ir moteris, du egoistai, buvo reikalingi vienas kitam, kad save aprūpintų, jie išlaikė šeimą.
Tačiau kai noras išaugo itin didelis, mes ėmėme ignoruoti vienas kitą, nebeturėdami jėgų gyventi kartu ir nebematydami būtinybės.
Mūsų laikais kiekvienas sugeba pats save aprūpinti, surasti pakaitalą vyrui, žmonai, vaikams, šeimos rūpesčiams. Vyrui nebereikia, kad žmona jam ruoštų valgį, skalbtų ir tvarkytų namus. Žmogus sukūrė priemones, kurios kiekvienam padeda tvarkytis vienam. Pavyzdžiui, anksčiau ligonius slaugydavo artimieji, o dabar – poliklinikos ir ligonių kasos. Visuomenėje funkcionuoja sistemos, dėl kurių žmogus su savo augančiu noru nebejaučia šeimos poreikio.
Ir yda slypi būtent vyruose, vyriškojoje dalyje. Mes matome, kad šiuolaikiniai vyrai lieka vaikais, jie nenori vesti ir užsikrauti ant savo pečių šeimos rūpesčių. Jiems gerai ir taip, todėl jie ir toliau žaidžia savo žaidimus. Pasaulis vis labiau vertina profesinius pasiekimus ir pramogas, žmonės mėgaujasi profesionaliai teikiamais malonumais ir vyras turi pakankamai galimybių leisti laiką su moterimi be jokių šeimyninių įsipareigojimų.
Moterys savo ruožtu susilygino savo statusu su vyrais ir joms nebereikia vyrų, kad jas išlaikytų. Jos įsikuria netgi geriau nei vyrai, po truputį užimdamos vis daugiau aukštesnių pareigų ir gaudamos vis didesnius atlyginimus netgi ten, kur anksčiau joms visiškai nebuvo vietos. Mes pasiekėme ir tai, kad moteriai nebereikia vyro vaikui auginti, ji turi pakankamai galimybių tai daryti pati.
Taigi, visas šis pagrindas, kuriuo mes rėmėmės istorijos eigoje, griūna akyse. Tai vienas iš ženklų, rodančių proceso, kurio vystymasis truko tūkstančius metų, pabaigą. Šiandien mūsų egoizmas išsisėmė ir mes įžengėme į naują erą, kurioje egoizmą teks naudoti kitaip.
Iki šiol mane valdė ego, versdamas visą laiką ieškoti naujų malonumų, užkariauti naujas erdves, siekti naujų pergalių, o šiandien jau nebeturiu ypatingo noro bėgti į priekį ieškoti grobio ir pelno.
Senos priemonės nebeužpildo žmogaus, ir ne todėl, kad jose nėra malonumo, tiesiog mūsų egoizmas pernelyg išaugo. Mes tai matome iš tokių visą pasaulį apėmusių reiškinių, kaip neviltis, depresija, narkomanija, savižudybės.
Mes išgyvenam ypatingą savo vystymosi etapą. Šiandien turime sau atsakyti, kas vyksta, suvokti save, suprasti, kur esam ir kur einam. Žinoma, gamta stumia mus kaip ir anksčiau, vis dėlto, gal mes ir patys galime suprasti situaciją? Ypač, kai kalbame apie vyro ir moters tarpusavio santykius, kurie yra mūsų egzistavimo pagrindas.
Šie klausimai jau užduodami, tačiau atsakymų į juos dar nėra. Žinoma, kabalos mokslas duoda atsakymus, tačiau kas juos girdi?

Iš 2011 m. kovo 6 d. pokalbio apie moteris

Daugiau šia tema skaitykite:

Netikra lygybė

Gamtos neapgausi

Moteriška jėga ir vyriškas silpnumas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>