Pasaulis be Holivudo: fantastika ar tikrovė?

Ateities visuomenė, Krizė, globalizacija

Klausimas: Ar dėl perėjimo prie vidinių vertybių neišnyks profesijos, užsiimančios kino filmų, drabužių gamyba ir t. t.?
Atsakymas: Bet kuriuo atveju mūsų pasaulio laukia didžiulės visų ankstesnių vertybių permainos. Ir tai pasireikš atsainumu toms išorinėms pirmenybėms, kurioms žmonės iki šiol teikė didelę reikšmę. Jau dabar pastebimai įsivyrauja paprastesnio stiliaus kasdieniniai rūbai. Tai vyksta ne šiaip sau.
Man tenka dalyvauti pasaulinės reikšmės kongresuose ir konferencijose, tad pastebiu, kaip kasmet auga tendencija niekinti išorines vertybes. Vis mažėja apribojimų, dalyviams leidžiama vis laisvesniu stiliumi dėstyti medžiagą.
Žmonės vis labiau nepakenčia įvairių ceremonijų ir visko, kas juos kiša į tam tikrus rėmus. Tokia bendra tendencija, patvirtinanti, kad žmones traukia prie vidinių vertybių, jiems reikia daiktų esmės, o ne jų išorinio pasireiškimo. Taip ego stumia mus į priekį.
Aš įsitikinęs, kad daugybė profesijų, susijusių su dizainu ir mada, palaipsniui išnyks.
Žmonių požiūris į išorinius atributus dar kartą patvirtina didėjantį susidomėjimą vidinėmis vertybėmis ir parodo, kad išorė jau nebevilioja, todėl mes taip rengiamės ir elgiamės.
Mane kaip tik džiugina tokia padėtis pasaulyje.

Iš 2011 m. vasario 22 d. paskaitos auditorijoje „Kabala liaudžiai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Pati populiariausia ateities profesija

Viską, išskyrus būtiniausia, atiduok savo artimui

Mokykimės iš gamtos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>