Suprasti, kaip kuriama permainų ideologija

Krizė, globalizacija

Nuomonė (S. Mironovas, RF federacijos tarybos pirmininkas): Visais laikais filosofai ieškojo atsakymo į klausimą „Kas yra žmogus?“ Reikia eiti prie pačios būties pamatų – žmogaus. Jeigu nori, kad pasaulis pasikeistų norima tau kryptimi – pasikeisk pats.
Svarbiausia – padidinti žmogaus saviraiškos galimybes, jo laisvą pasirinkimą. Mes atidžiai sekame filosofines diskusijas šiuolaikiniame pasaulyje. Pasaulinės finansų krizės ir staigių ekonomikos pokyčių sąlygomis mums svarbu suprasti, kaip formuojasi permainų ideologija.
Dabartinė krizė – socialinė ir tik po to ekonominė ir finansinė. Tradicinės mąstymo schemos negali paaiškinti vykstančių transformacijų. Reikalingos naujos intelektinės praktikos.
Komentaras: Suprasti, kaip kuriasi permainų ideologija, neįmanoma, nesuvokiant gamtos tikslo. Juk kiekvienas veiksmas tampa aiškus būtent iš galutinio tikslo. Esant galutinėje būsenoje yra suprantamas visas tokio griežto priežasties ir pasekmės dėsnio vystymosi reikalingumas.
Net jei ir kalbama apie būtinybę ištaisyti žmogaus egoizmą kaip viso blogio priežastį, žmogus, nesuvokęs tikslo, negalės aprašyti savo išsitaisymo metodikos.

Daugiau šia tema skaitykite:

Keičiame save kartu

Naujam projektui reikia naujos sąmonės

Bet kokiam užsispyrimui yra ribos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>