Politikų ES idėja nebedomina

Krizė, globalizacija

Pranešimas (K. Bangel, laikraštis „Die Zeit“): Nė vienas politikas, netgi opozicija, jau nebegina susivienijusios Europos idėjos, jau nekalbant apie jos ateitį. Jiems teks susitaikyti su tuo, kad greitai europiečiai sudarys tik mažą Žemės gyventojų dalį, o pasaulinės ekonomikos problemos spręsis tik nacionaliniu lygmeniu.
Europos sąjunga – tai vienintelė galimybė europiečiams išlaikyti stipraus žaidėjo statusą, turinčio galimybę dalyvauti balsavime. Apklausų duomenimis, naujoji karta geriau negu ankstesnės kartos suvokia Europos vaidmenį. Belieka pasikliauti naująja politikų karta.
Komentaras: Naujoji karta jau gimsta su integralaus pasaulio, jo sąryšio ir tarpusavio priklausomybės suvokimo užuomazgomis, ji sugeba geriau suprasti šalių ir tautų sąjungų galią. Jeigu politikai prie suvienytos Europos tyrinėjimų pridėtų dar ir naujos europiečių kartos auklėjimą, sulauktų naujos kartos, kuri mąsto tik ES kategorijomis, tokiomis kaip vienybė, visuotinis bendrumas ir pan.
ES žlugimas taps Europos pabaiga, nes  Gamta mus veda prie susivienijimo ir bet koks judėjimas prieš – pražūtingas pirmiausiai tiems, kas jį sukelia.

Daugiau šia tema skaitykite:

Europos bendrija

Žlugimo riba ar naujos pakopos slenkstis?

Bendros rinkos kaina

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>