Pavojingos nevykėlių užmačios

Krizė, globalizacija

Nuomonė: Kaip rodo istorija, vienintelis kapitalistinės sistemos išlikimo būdas − karas, ir pagal ekspertų vertinimus jis prasideda anksčiau negu vėliau.
Siekdamas apsaugoti Amerikos ir Vakarų pasaulio ekonomiką, pirmasis apie visą apimantį Pasaulinį karą prašneko Obamos vyriausias patarėjas, Nobelio premijos laureatas, ekonomistas Polas Krugmanas: „Ekonomikos požiūriu Antrasis pasaulinis karas buvo sprogimas, finansuojamas valstybių išlaidų deficito, kuris kitaip nebūtų buvęs patvirtintas.
Per karą vyriausybė perėmė sumą, šiandien atitinkančią 30 trilijonų dolerių – šitas kritimas gali būti įveiktas. Tam reikalingas aiškus mąstymas ir politinė valia“.
Prie Krugmano minčių apie karą prisijungė CNBC ekonomikos analitikas M. Faber, perspėdamas apie globalaus persiskirstymo ir karo ryšį.
Kaip arti yra karas galima spręsti pagal Rusijos pasiuntinio į NATO D. Rogozino žodžius: jeigu JAV ir Vakarai planuoja karinę kampaniją prieš Siriją tam, kad nuverstų Asado režimą ir užpultų Iraną, ko nei Maskva, nei Pekinas negali leisti, tai ši kampanija, žinoma, pradėtų Trečiąjį pasaulinį karą.
Komentaras: Taip sako ir kabala − neturėdamas išeities pasaulis ims kariauti. Jeigu parodysime, jog galimas kitas kelias, kurį siūlo gamta – susijungimas tarpusavyje ir su ja, tai žmonija galėtų pasiekti savo galutinę tobulą formą ir be karų.
Anot kabalos, antrasis kelias realus ir mūsų jėgoms jį realizuoti – viskas priklauso tiktai nuo aiškinimo, kokiu būdu veikti, kad pakiltume į kitą mūsų evoliucijos etapą, kur prilygsime integraliai, globaliai gamtai.

Daugiau šia tema skaitykite:

Europai grasina pabaisos

Prieštaravimo Kūrėjui krizė

Penki globalūs pasaulinės ekonomikos sukrėtimai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>