Krizės sprendimas – pakilti aukščiau egoizmo

Krizė, globalizacija

Nuomonė (Angela Merkel, Vokietijos kanclerė): Vokietijos vyriausybė įsitikinusi, kad vienu mostu problema neišsispręs. Nėra paprastų ir greitų sprendimų. Išeitis iš krizės yra procesas. Ir jis tęsis ne vienerius metus.
Komentaras: Šis procesas tęsis metų metus todėl, kad įsiklausyti į kitokį sprendimą, pamatyti kitokį požiūrį į pasaulio keitimą įmanoma tik tiek, kiek suvokiama, kad sprendimų, įmanomų pritaikyti vadovaujantis senuoju požiūriu, nėra.
Pasaulis privalo suprasti, kad naujas požiūris į gyvenimą nebereikalauja beprasmiško nuolatinio augimo, mums reikalinga gamyba, patenkinanti būtiniausius poreikius. Nebereikia beprasmio kaupimo, kiekvienam turi likti laiko auklėjimuisi, kad įsisavintume naują civilizacijos lygmenį – susijungimą į bendrą vienį aukščiau mūsų individualaus egoizmo.
Gamta stumia mus link tokio požiūrio, ir jos spaudimas tik stiprės. Ir iki šiol vystėmės priverstinai, augant egoizmui. Tačiau seniau raidą jautėme kaip pageidaujamą, nes mūsų prigimtis – egoistinė. Dabar gamta verčia pakilti į kitą vystymosi lygmenį, į egoizmo neigimą. Todėl nuolatos atskleidžia mums mūsų egoizmą kaip blogį.
Galime rinktis: eiti pirmyn link egoizmo neigimo ir stiprinti tarpusavio ryšius tik smūgiuojami (smūgiai yra besitęsianti krizė, karai, epidemijos, gamtos katastrofos) arba iš anksto suvokti (kol dar nepajutome egoizmo kaip blogio realiai), kad geriau kilti aukščiau egoizmo, susijungimo, integralios visuomenės link. Tam būtina įvesti integralų visos žmonijos švietimą ir auklėjimą. Tai nėra paprasta, tačiau tik šitaip išvengsime katastrofų.

Daugiau šia tema skaitykite:

Abėcėlinės naujojo pasaulio tiesos

Prieštaravimo Kūrėjui krizė

Visi – už susijungimą, o kaip?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>