Ekspertas: Naujoji krizės banga

Krizė, globalizacija

Nuomonė: (A. Baroninas, analitinės grupės Da Vinči AG direktorius): Naujas krizės proveržis neišvengiamas. Klausimas tik tas, kada jis prasidės ir kaip ilgai tęsis. Pasaulis linksta į taupymo politiką ir socialinių standartų mažinimą.
Norint išspręsti esamas problemas, būtina grįžti prie protekcionizmo arba prie globalaus ekonominių institutų pertvarkymo. Diferencijuojant nacionalines ekonomikas globalios ekonomikos persitvarkymas įvyks ne iki jos visuotinio kritimo, o paskui – kaip bendro išeities ieškojimo rezultatas.
Didžiausia problema ta, kad panaši pertvarka reiškia socialinių standartų reversą ir „amerikietiškos svajonės” praradimą. Socialinio–ekonominio saugumo nebejautimas pakeis ekonominę ir politinę konfigūraciją, visos šalys skurs.
Komentaras: Ir vietoje viso šito „Armagedono“, kabala siūlo patį lengviausią ir maloniausią būdą krizei pašalinti – sukurti tokį bendrą poveikį mums, kuris palaipsniui mus pakeis ir mes sieksime vienybės, nuolaidumo, integralių visuomeninių santykių. Juk krizė – tai mūsų konfrontacija su pasauliu, kuris tapo integralus, globalus. Ir mūsų bandymai atitolti, nieko neišspręs, o tik sukels dar didesnes problemas.

Daugiau šia tema skaitykite:

Krizės sprendimas – pakilti aukščiau egoizmo

Nauja krizės banga

Ateities spindulys nūdienos tamsoje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>