Krizė tęsis ilgus metus

Krizė, globalizacija

Nuomonė (M. Chazinas, ekonomistas): Esu įsitikinęs, kad krizė tęsis. Todėl, kad krizė – tai pokytis tam tikro parametro, kuris pereina iš nenormalios būsenos į natūralią. Kol nesibaigs šis procesas, nesibaigs ir krizė. Dabartinė krizė susijusi su tuo, kad žmonės gyveno avansu.
Todėl susikaupė milžiniškos skolos, didelė paklausa toliau negalima. Dėl šios priežasties ekonomikos lygis kris iki 60 procentų. JAV tai sukels socialinę-politinę katastrofą. Krizė tęsis, kol sumažės paklausa visame pasaulyje. Kritimas baigsis, kai paklausa neviršys gyventojų realių pajamų.
Paprasti žmonės pajaus krizę kaip bedarbystės augimą, pragyvenimo lygio ir darbo užmokesčio smukimą, prekių brangimą, įprastų prekių perėjimą į prabangos kategoriją.
Pastaruosius trisdešimt metų vidutinė klasė Vakaruose laikėsi tik iš paskolų. Negaudami kreditų, šie žmonės gyventų skurde: jie negalėtų įsigyti nei automobilio, nei buto, nei medicinos paslaugų. Europoje tokie žmonės sudaro apie 50 proc. visų gyventojų. Iš jų 40 proc. taptų elgetomis.
Kainos kils sparčiau už atlyginimus, todėl kris piliečių perkamoji galia. Aukso vertė ir toliau didės, kol pakeis dolerį kaip vertės matą.
Komentaras: Lėtas slinkimas subalansuoto vartojimo link būtų, be abejo, labai gerai, tačiau to nebus, nes gamta planuoja ne tik grąžinti mums pusiausvyrą, bet ir suvienyti į bendrą sistemą, nes visa gamta vieninga. Todėl jokie gudravimai nepadės, jei nepasuksime abipusiškumo, bendrumo – panašumo į gamtos sistemą – keliu, užuot buvę vėžine ląstele.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kiek tęsis krizė?

Pamąstymai krizės tema

Dieviškas biržos kaprizas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>