ES politikai – keiskite ekonomiką!

Krizė, globalizacija

Nuomonė (V. Potaninas, 30 proc. bendrovės „Norilsko Nikelis“, „Reuters“, Jungtinė Karalystė): Europos lyderiai, bandantys kovoti su ES skolų krize, susidūrė su neišsprendžiama problema, kuri nusmukdys ekonomiką ir gamybinius pajėgumus.
Jei aš būčiau Europos politikas, nusižudyčiau. Aš nesuprantu, kaip galima suderinti Vokietijos ir Graikijos interesus! ES plėtėsi labai greitai ir nesukūrė ES narių interesų pusiausvyros mechanizmo. Dabar ES turi pasirinkimą: pašalinti šalį iš ES arba palikti ir sumažinti išlaidas. Bet sumažinti išlaidas ne kiekviena pasiruošusi.
Gamybos perkėlimas į besivystančias rinkas išsekino daugelio Europos šalių turtus, joms teko dirbtinai išlaikyti aukštus gyvenimo standartus skolinantis. Versle, jei įmonė neneša pelno, ją uždaro – bet negalima uždaryti tokios šalies kaip Graikija.
Komentaras: Krizė praris visus! Ruoškitės visi tam, kad jūsų gamybinių pajėgumų prireiks tik saikingam gyvenimo būdui palaikyti. Apie gamybos augimą pamirškite! Augimo procentai tereikalingi jums, potaninams, kaip varžybos „kas kurį peržais“.
Ateities ekonomika rūpinsis patenkinti tik saikingus visų žmonių poreikius, o krizė privers (per suvokimą ar per kančias) valdančiuosius gamybą potaninus, prekybininkus, valdžią suprasti šias gamtos sąlygas ir būtinybę dirbti tik dėl šių tikslų.

Daugiau šia tema skaitykite:

Tokia, kokia dabar, ES ateities neturi

Vokietija: ES gelbėjimo projektas

Europai grasina pabaisos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>