Žmogus, lipdantis save

Dvasinis darbas

Iš esmės, visa ši visata ir mūsų ryšys su Kūrėju yra labai paprastas. Tik mes kol kas jo nesubalansavome pagal save – toks ir yra mūsų darbas.
Kai žiūrime į viską, kas su mumis vyksta, priskiriame kiekvieną įvykį įvairioms priežastims, kaltindami tuo, kas vyksta, kažkokias gamtos jėgas arba žmones, gyvūnus, augalus.
Kai pradedame ieškoti atsakymų į klausimus, kokia gyvenimo prasmė, t. y. priežasties, tai ieškome vienintelės tikrosios priežasties ir šaltinio.
Juk jei priežastis tikra – jų negali būti keletas. Kitu atveju tektų spręsti, kuri iš priežasčių svarbesnė. Išeina kažkokia graikų mitologija su daugybe įvairiausių jėgų ir dievų.
Todėl, kai pradedame ieškoti Aukštesniosios jėgos ir to, kas su mumis vyksta, priežasties, tai ieškome vienos jėgos. Taip iš karto pataria mums kabalistai, kad nesusipainiotume. Visur reikia matyti vienos jėgos veikimą, nors ji pasireiškia kaip daugybė jėgų. Svarbiausia suprasti, kad ji nesidalija į dvi dalis – „gerąją“ ir „blogąją“ jėgą, priešingas viena kitai, o yra viena jėga.
Ši vienintelė jėga veikia absoliučiai visur iki tokio laipsnio, kad ir manęs paties čia nėra! Aš turiu įsivaizduoti savo „aš“ kaip esantį manyje, visais atvejais ir visais pavidalais – kaip vieną jėgą, esančią prieš mane. Tokiu būdu kuriu savo „aš“, o iki tol manęs kaip ir nėra.
Kiek išryškinu šią davimo, meilės jėgą, vieną priežastį – „Nėra nieko kito, išskyrus Jį“ priešais mane – tiek ir formuoju save.
Žmogus sudarytas iš „613“ norų, kuriuose jis jaučia įvairias būsenas, ir kiekvieną kartą jam reikia teisingai įsivaizduoti, kad bet kokiu atveju ir bet kuriame nore nėra nieko kito, išskyrus Jį – Gerą ir Kuriantį Gėrį. Tai padeda nustatyti teisingus santykius su Kūrėju ir suprasti, kad „yra tik vienas teismas ir teisėjas“.
Nors mes iš anksto, tyčia sukurti su daugybe troškimų ir skaičiavimų, kurie sukioja mus, bet būtent dėl savo darbo, bandymo sukoncentruoti visus savo jausmus ir mintis į vieną jėgą lipdome, kuriame save – ir taip tampame žmogumi.

Iš 2011 m. rugpjūčio 28 d. pamokos pagal straipsnį iš knygos „Šamati“

Daugiau šia tema skaitykite:

Sudaužyk stabus savyje

Žmogus, kuris nepasiduoda

Nulipdyti iš savęs Žmogų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>