Nedarbas eurozonoje pasiekė rekordinį lygį

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Nedarbo lygis ES šalyse išaugo iki 10,8 proc., iki pačios didžiausios ribos nuo 1999 metų bendros Europos valiutos įvedimo. Pats didžiausias bedarbystės lygis dabar yra Ispanijoje –  23,6 proc.
ES šalyse taip pat sumenko gamyba. Jau aštuntą mėnesį iš eilės perkamosios galios indeksas mažesnis nei 50, kas liudija apie ES šalių ekonomikos susitraukimą. Ypač susilpnėjo Prancūzijos ekonomika, kur gamybos lygis nukrito iki žemiausios per pastaruosius trejus metus ribos.
ES šalių finansų ministrai tikisi, kad susitarimas padidinti Europos finansinės paramos skurstančioms šalims fondą šiek tiek pagerintų padėtį.
Komentaras: Praeityje įprasta išeitis iš tokios aklavietės – tik karas. Kad užkirstume kelią tokiam sprendimui, reikalingas masinis aiškinamas apie krizės sprendimą integraliuoju auklėjimu. Juk būtent žmogaus egoizmas yra krizės priežastis, ir jį vis tiek teks ištaisyti iš individualaus į integralų.

Daugiau šia tema skaitykite:

Darbo yra visiems ir kiekvienam!

Bedarbystės problema

Davosas: Nauja kovos su krize kryptis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>