Pažink pasaulį, kuriame gyveni

Realybės suvokimas

Klausimas. Kada žmogus pradeda matyti aukštesniąsias šiame pasaulyje esančių „šakų“ šaknis?
Atsakymas. Visų pirma reikėtų pasakyti, kad suvokdamas šaknis žmogus neatitrūksta nuo šakų. Tiesiog jo „vaizdelis“ ima bangomis plėstis iš šio pasaulio taško į vis didesnį apskritimą. Vaizdui plečiantis žmogus vis glaudžiau susieja tai, kas vyksta, su šaknimi, vis geriau supranta mūsų pasaulio reiškinius. Kildamas iš apačios į viršų žmogus iš pradžių supranta tai, kas vyksta su juo čia, o vėliau labiau atsieta forma supranta aukštesnįjį pasaulį.
Kita vertus, suvokimas skiriasi nuo supratimo: iš pradžių žmogus suvokia aukštesniojo pasaulio reiškinį, o paskui, remdamasis tuo, supranta jo atitikmenį mūsų pasaulyje.
Baal Sulamas apie tai rašo straipsnyje „Kabalos mokslo esmė“: „Žemesnysis mokosi iš aukštesniojo. Iš pradžių reikia suvokti aukštesniąsias šaknis, kokios jos yra dvasiniame pasaulyje, – grynai suvokti pranokstant bet kokią vaizduotę. O po to, kai žmogus savo protu nuodugniai suvoks aukštesniąsias šaknis, jis, žiūrėdamas į konkrečias šakas, esančias mūsų pasaulyje, galės žinoti, kaip kiekviena šaka visais kiekybiniais ir kokybiniais parametrais susijusi su savo aukštesniąja šaknimi. Žmogus mato ir tai, kaip visos šakos yra susijusios tarpusavyje.
Bendruoju požiūriu, suvokimas ir supratimas daro įtaką vienas kitam. Ryšis tarp šakų ir šaknų labai svarbus, neatsitiktinai didieji kabalistai skyrė laiko ir mūsų pasaulio tyrinėjimui – tai padėdavo jiems tyrinėti aukštesnįjį pasaulį. Jie buvo eruditai, „enciklopedistai“. Kabalistas Kukas studijavo knygas bibliotekoje, Baal Sulamas studijavo bangų teoriją ir t. t.
Mes ne šiaip sau patalpinti materialiajame pasaulyje ir būtent iš čia kylame dvasinėmis pakopomis. Mokslininkų atskleistos ir suformuluotos šio pasaulio žinios, tegu ir nepasitarnaudavo tiesiogiai žmogaus dvasiniam suvokimui, tačiau pagelbėdavo sujungti draugėn bendro vaizdo dalis.
Vis dėlto šiandien mes ir be šito tvirtai „stovime ant žemės“, ir mums, atvirkščiai, tereikia „iškišti galvą virš debesų“…

Iš 2012 m. lapkričio 27 d. pamokos pagal straipsnį „Kabalos mokslo esmė

Daugiau šia tema skaitykite:

Pokalbis su kurčiu…

Kaip veikti savo likimą?

Sąvokos ir kalba

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>