Kas yra „grupė“?

Grupė

Klausimas: Kada jau galima laikyti, kad grupė yra susiformavusi, kad ji juda tikslo link?
Atsakymas: Tikslo siekianti grupė – tai susibūrimas žmonių, kurie turi vieną tikslą, kurie jį žino, suvokia tarpusavyje, jaučia. Jie kartu studijuoja kabalistinius šaltinius, tikrindami save, dirba, kad sujungtų savo taškus širdyje. Kitaip tariant, svarbiausia jiems – susivienyti, nekreipiant dėmesio į jokias kitas savybes.
Jei žmogus siekia vienybės, kad atskleistų Kūrėją, to pakanka, kad jis būtų mano draugas, net jei visais kitais atvejais yra labai nemalonus žmogus, – nesvarbu. Palaipsniui visi suvoksime, kokiu būdu prisitaikyti, priartėti vienam prie kito.
Grupė – tai susibūrimas žmonių, kurie supranta, kad norėdami suvokti Kūrėją, turi dirbti su savimi, mokytis, palaikyti tam tikrą gyvenimo būdą. Jie turi reguliariai susitikinėti, ir taip sąveikauti tarpusavyje, kad visą laiką būtų žadinami susivienyti.
Tiesiog išsinuomoti patalpas ir rinktis ten – tai dar ne grupė. Susitinkame fiziškai, skaitome kartu, išsiskirstome ir štai – mes jau grupė? Kabaloje viskas apibrėžiama ne fiziniais kūnais, o vidiniu pabudimu.
Grupė reiškia taškų širdyje siekį tapti viena visuma. Tik tai vadinama „grupe“. Todėl mums dar labai reikia šito siekti.
Bet kai žmonės visi kartu siekia tikslo, suprasdami, kad tik susijungę, nepaisant, aukščiau visų priešingybių, jie išskiria Kūrėjo savybę ir kartu įveikia sudužimą, tada jie tampa grupe.
Vadinasi, visos mūsų priešingos savybės – tai vienintelė bendra egoistinė savybė. Visi mūsų egoistiniai, priešingi vienas kitam troškimai dabar yra tarsi viename maiše. O mes, pakildami aukščiau šių savybių, darome apribojimą (cimcum) ir ekraną (masach), nukreipdami savo taškus į Kūrėją, panašumą, davimą.
Vadinasi, mūsų sujungti egoistiniai norai lieka apačioje, o mūsų ketinimai susijungti, siekti Kūrėjo, tapti panašiems į Jį, yra viršuje, aukščiau jų. Taip mes jau pradedame kurti sielą. Kitaip tariant, vieną bendrą parcufą.
Siela yra viena. Nėra daugybės sielų. Visi ir kiekvienas turi tik bendrą kli (indą). Jei mes tarsi sukuriame jį, tai atskleidžiame, kad jis jau sukurtas! Mes tik stengėmės aptikti tai ir savo mėginimais staiga atskleidėme, kad jau čia egzistuojame. Juk tai vienintelis vientisas kūrinys – jis jau egzistuoja, o sudužimas įvyko tik mūsų sąmoningumo atžvilgiu, tad siekdami judėti pirmyn – pakylame aukščiau mūsų dabartinių pojūčių.

Iš 2012 m. lapkričio 6 d. antrosios pamokos Gruzijos kongrese

Daugiau šia tema skaitykite:

Hitleris, Stalinas, Achmadinežadas…

Grupė – priemonė dvasiškai vystytis

Žmogus, ieškantis brolių

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>