Europiečių klaida

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Europos komisijos pirmininkas Ž. Barrozu antrus metus iš eilės tiesioginiame eteryje atsakinėja į interneto vartotojų klausimus. Šį kartą programoje buvo kalbama apie Europos komisijos siūlomas priemones kovai su bedarbyste, nacionalizmo ir populizmo augimu, apie ekonominės bei finansinės krizės sprendimo žingsnius.
Jo patarimas: Geriausia šaliai turėti stabilų, o ne dalinį užimtumą, – tai skatina augimą. Ekonominio augimo galime sulaukti, vadovaudamiesi pasitikėjimu ir vykdydami struktūrines reformas, kurios kelia mūsų šalių konkurencingumą.
Komentaras: Stimuliuoti augimą – vadinasi – pūsti burbulus. Nieko iš to neišeis, tai tik labiau pagilins krizę. Be to, krizė nesibaigs, kol suprasime, kad pasaulinę bendruomenę mums reikia keisti ne į konkurencinę, o į tarpusavio laidavimu grįstą visuomenę. Dėl to reikia keisti žmogaus prigimtį, pasitelkus integraliojo auklėjimo metodiką. Tai vienintelis būdas išgelbėti pasaulį nuo sulaukėjimo.

Daugiau šia tema skaitykite:

Krizė apgaubė planetą

Kada atsikvošės pasaulis…

Europos klaida

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>