Amžinai serganti žmonija

Egoizmo vystymasis, Krizė, globalizacija, Sveikata

Nuomonė. Farmacijos mafija kuria vis daugiau ir daugiau visokių vaistų. Kad žmonės juos pirktų, „atrandamos“ ligos, o žiniasklaidoje  nuolatos  palaikoma psichozė „mes visi greitai mirsime nuo gripo“. Vyksta masinis manipuliavimas sąmone.
ES šalyse yra 12 000 vaistų sąrašas, o Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pareiškė, kad visų ligų gydymui pakanka 200 rūšių vaistų. Tai kodėl egzistuoja tokia perteklinė farmacijos produktų įvairovė?
Gydytojas – ne gydytojas, o prekybininkas. Praėjo laikai, kai gydytojai savarankiškai gamindavo mikstūras ir miltelius. Šiuolaikiniai gydytojai neturi medicininės chemijos žinių, menkai teišmano vaistų veikimo mechanizmą. Be to, kuo vyresnis daktaras, juo labiau jis atsilieka nuo pokyčių. Patys gydytojai yra naujų medikamentų gydomųjų savybių reklamos aukos, vienos ar kitos kompanijos gaminių platintojai, gaunantys tam tikrą dalį nuo vaistų pardavimo. Gydytojo vaidmuo tampa itin pasyvus, jis ne gydo, o parenka medikamentus, kurie jam buvo nurodyti reklamoje.
Neigiami vaistai. Visos gydomųjų preparatų rūšys remiasi reaktyviniu, „neigiamu“ veikimo principu. Antibiotikai, priešuždegiminiai ir nuskausminamieji, kraujo spaudimą mažinantys, aterosklerozę gydantys vaistai, antidepresantai ir raminamieji, antivėžiniai vaistai – visi gydo jau esamą ligą. Taigi smūgis visų pasaulio farmacinių kompanijų pelnui būtų atsiradimas vaistų, kurie iš tikrųjų užkirstų kelią ligoms. Nenuostabu, kad tokių medikamentų neatsiranda.
Medicina gali palaikyti 90-mečių senolių egzistavimą, bet tai naudinga vaistų gamintojams, todėl jų idealas yra „amžinas ligonis“. Vaistai neturi išgydyti, o tik palaikyti gydymą.
Farmacijos aštuonkojis. „Sandoz“, „Ciba Geidy“, „Hoffmann La Roche“, „Bayer“ – tarptautinės farmacijos korporacijos. Jų rankose yra dauguma cheminių medžiagų naudojimo medicinos tikslais patentų. Šių įmonių ekspertai yra politinių jėgų ir vyriausybinių institucijų patarėjai medicinos ir sveikatos priežiūros klausimais. Jie dėl savo interesų pataria, kokius vaistus įtraukti į vaistų registrą. Čia atsiskleidžia korupcinis politikų ir farmacininkų ryšys. Apie gyventojų sveikatą niekas negalvoja. Kažkam visa tai labai pelninga.
Komentaras. Visas mūsų gyvenimo sritis valdo egoizmas, ir kol jo neištaisysim į priešingą jam davimo, integraliojo tarpusavio ryšio savybę, kentėsime nuo visų egoizmo apraiškų. Bandyti ištaisyti tik vieną mūsų prigimties apraišką – beprasmiška, nes toks reiškinys stebimas visoje visuomenėje, visame pasaulyje. Taigi tik judėdami panašumo su Gamta link, pagrindinio jos dėsnio (integralaus, gero tarpusavio ryšio) link, išsigelbėsime nuo grėsmingos ateities.

Daugiau šia tema skaitykite:

Krizė medicinoje

Progresyvi egoizmo forma

Lūžio taške – iš praeities į ateitį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>