Laimingo gyvenimo patentas

Auklėjimas, vaikai, Kabala, Kūnas ir siela

Laimė – tai pačių stipriausių žmogaus norų pripildymas. Dažniausiai ji atsiranda esant kontrastui su nepasitenkinimo jausmu.
Pavyzdžiui, alkis leidžia pajusti valgymo malonumą, išsiskyrimas – susitikimo su artimu žmogumi džiaugsmą ir t. t. Kitaip sakant, mes sukurti taip, kad galime jausti teigiamas emocijas tik santykyje su neigiamomis.
Tada kyla klausimas: ar apskritai verta siekti laimės, jei pirmiausia turime patirti kančias, kad vėliau pasijustume laimingi?
Esmė tokia, kad kabalos metodika leidžia žmogui vienu metu pajusti ir laimę, ir pripildymo trūkumą. Tai yra tuo momentu, kai kuo nors mėgaujuosi, jaučiu ir šio skonio ilgesį, ir jo pripildymą.
Man nereikia to atskirti laike: dabar kenčiu, o paskui gaunu. Todėl žmonėms, užsiimantiems dvasine praktika, nekyla laiko klausimas. Jie yra už laiko ribų, vienu metu išgyvena ir kančios, ir pripildymo būsenas, ir alkį, ir sotumą.
Tai ir yra kabalos mokslas – mokslas apie gavimą! Jis žmogų moko gauti trokštamą dalyką ne po mėnesio ar metų, o būtent tuo momentu, kai užsinori. Tada tuo pačiu metu poroje atsiduria priešingi ženklai, minusas ir pliusas.
Mūsų pasaulyje šito nėra. Čia egzistuoja vienas didelis minusas, kuriam iš tiesų negauname pliuso. O malonumo gavimas pagal kabalos metodiką pats mumyse sužadina jo norą ir pripildymą.
Klausimas. O kaip tą padaryti? Kaip vis dėlto šiame pasaulyje tapti laimingam?
Atsakymas. Tai įmanoma tik tada, kai prisipildau ne pats savarankiškai, o per kitus. Tai yra laimės patentas, nes pats savęs niekada negaliu pripildyti. Bet jeigu jaučiu ir sugeriu kitų norus, tai juos pildydamas pripildau save, juk jų norai tampa mano norais. Taip išeina, kad save pripildau tuo, jog egzistuoju kituose.
Paslaptis tokia, kad išeinu iš savęs, aptinku savo išorėje norus, juos priimu kaip savus ir pripildau. Taigi ir noras, ir pripildymas yra už mano ribų, bet tai ir yra mano siela.
Klausimas. Ar kartu mes pripildome ir materialius žmogaus norus?
Atsakymas. Mes patenkiname visokius jo norus, bet tik tam tikrose ribose. Materialūs žmogaus norai prisipildo tik tiek, kiek būtina jo egzistavimui, ne daugiau. O dvasiniai norai – tiek, kiek mes kartu trokštame pakilti, nes mūsų abiejų pakilimai yra susiję ir papildo vienas kitą.
Šitaip kitų norų pripildymas mums suteikia laimės pojūtį.

Iš 2014 m. spalio 23 d. TV programos „Trumpos istorijos“, II d.

Daugiau šia tema skaitykite:

Meilė – tai tiltas virš neapykantos

Pagrindinė kliūtis kelyje į laimę

Koks malonumas džiuginti kitus!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>