2015-ieji – blogio įsisąmoninimo metai

Krizė, globalizacija, Platinimas

Klausimas. Iš žmonijos istorijos matome, kad esame tam tikrame vystymosi procese: kadaise išlindę iš urvų ir nulipę nuo medžių, atkeliavome iki dabartinio gyvenimo. Kokiame vystymosi etape, jūsų nuomone, esame šiandien?
Atsakymas. Esame savo egoizmo vystymosi procese. Mūsų laikais jis taip išaugo, kad žmogus nebejaučia poreikio tęsti ankstesnę gyvenimo tvarką: aš, mano šeima, vaikai, kurie taip pat sukurs šeimas ir pagimdys man anūkų, kad tai tęstųsi iš kartos į kartą.
Žmonija vis labiau tolsta nuo gyvūninio lygmens, ji nenori laikytis iš gyvūnų perimto gyvenimo stiliaus. Mes praradome norą taip gyventi ir nemanome, kad svarbu ir būtina sukurti šeimą, turėti vaikų.
Prieš penkiasdešimt metų dar jautėme, kad turime gyventi pagal senąsias tradicijas, nes tokia pasaulio tvarka. Visiems buvo aišku, kad jaunuolis turi įgyti profesiją, rasti darbą, susituokti, pasistatyti namą, susilaukti vaikų ir išleisti juos į gyvenimą, kad šie viską tęstų toliau.
Ir staiga paskutinėje kartoje ši nuostata pakito, atsirado visai kitoks požiūris į gyvenimą, kai šeima ir vaikai nebėra būtinybė. Egoizmas taip išaugo, kad žmogus nebenori savęs sieti nei su savo tauta, nei šalimi, su niekuo. Jis tiesiog gyvena taip, kaip šiuo metu patogiau.
Mūsų gyvenime atsiranda vienalytės santuokos, narkotikai: vystydamasis žmogus atsiskiria nuo gamtinio, gyvūninio savo egzistavimo lygmens ir pereina į kažkokią naują pakopą. Bet į ką pereina, dar nežinia.
2015-ieji metai buvo blogosios žmogaus prigimties įsisąmoninimo metai. Supratome esą tokie egoistai, kad mums jau nebesvarbu, ar esame gražūs kitiems, kaip būdavo seniau. Žmogus jau nieko nebesivaržo ir nebijo parodyti savęs: „Taip, esu toks!“ Jis nebesigėdija savo netradicinės seksualinės orientacijos, jokių nukrypimų nuo normos. Šiais laikais jau dėl nieko negėda ir viskas leidžiama.
Kai žiūriu į pasaulio vystymąsi kabalisto akimis, matau didžiulius pokyčius, įvykusius pasaulyje 2015-aisiais metais. Žmonija jų kol kas neįsisąmonina ir negali suvokti, kam jie reikalingi ir kur link mus veda. Reikia padėti žmonėms padaryti teisingas išvadas.
Tikėsimės, kad 2016-ieji bus mūsų pokyčių įsisąmoninimo metai, kad suprasime, kas gi su mumis vyksta ir kodėl žmonių giminė taip pasikeitė. Visko priežastis – nuolatos augantis mūsų egoizmas, kuris staiga padarė ypatingą šuolį. Matome, kad pokyčių greitis žymiai padidėjo.
Visa tai iš mūsų reikalauja sąmoningumo, diskusijų, teisingų išvadų apie praėjusius metus. Labai tikiuosi, kad dėl mūsų pasisakymų pasaulinės žiniasklaidos priemonės padarys teisingas išvadas, o žmonija gaus pamoką.
Pirma, reikia įsisąmoninti, kad visi mūsų pokyčiai – tai mūsų egoizmo pasekmė, egoistinio noro bet kokia kaina, visais įmanomais būdais pasimėgauti. Visas pasaulis sukurtas ant egoistinio pagrindo, noro bet kokiu būdu patirti malonumą.
Antra, reikia suprasti, kad jei nepradėsime kontroliuoti savo egoistinių norų, sulauksime labai tragiškų įvykių bei milžiniškų visų rūšių ir lygmenų kančių. Mus ištiks klimato kataklizmai, šeimos problemos, ligos ir epidemijos, badas – dešimt Egipto bausmių.
Bet mes galime suvaldyti visus šiuos pokyčius, netgi klimato kaitą visame pasaulyje, jei valdysime savo prigimtį. Jei besivystantis ir vis piktėjantis egoizmas yra mūsų nelaimių priežastis, būtina ištaisyti šią piktąją jėgą, neutralizuoti ją arba nukreipti gerų darbų linkme.
Tokiu atveju mums reikia naujos metodikos. Iki šiol dar niekada nedirbome su savo prigimtimi. Bet atėjo laikas dirbti su pačiu žmogumi, kad jis nesivystytų tik savo vidinių postūmių veikiamas, realizuodamas savo norus šiuolaikinės technikos ir mokslo padedamas.
Matome, kad neverta įgyvendinti šių instinktyvių vidinių norų, vedančių į bedugnę. Reikia sustoti ir imtis jų ištaisymo. Tada galėsime pažaboti šį didžiulį, nesuvaldomai augantį egoizmą ir paversti jį gėriu kiekvienam ir mums visiems drauge.

Iš 2015 m. gruodžio 22 d. 663-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasaulis ant naujos vystymosi eros slenksčio

Suvokimo epocha

Atsisveikinimas su senuoju pasauliu

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>