Skirtumas tarp Biblijos ir Toros

Biblija

Klausimas. Koks skirtumas tarp Biblijos, Toros, Penkiaknygės?
Atsakymas. Tora buvo parašyta maždaug prieš 3100 metų kelyje iš Egipto į Izraelio žemę. Keturiasdešimt metų truko žydų kelionė dykuma, ir visus keturiasdešimt metų buvo rašoma kanoninė Tora – vienintelis ir nepamainomas egzempliorius, pagrindinė kabalos knyga.
Tai, kas vadinama Biblija (nuo žodžio „bablos“ – „papirusas”), ir panašios knygos kitokiais pavadinimais, sukurtos Toros pagrindu, buvo perleistos per tam tikrą korekcijos sistemą, naudingą tam tikriems žmonėms. Tai vyko prieš 2500 metų tarp žydų Senovės Izraelyje ir žlugus Izraeliui prieš 2000 metų, ir vėliau.
Dėl laisvo atskirų fragmentų vertimo į Tora buvo įvesta papildomų personažų, ištaisyti, atšaukti, paredaguoti jos įstatymai ir reikalavimai. Žodžiu, iš jos padarė Bibliją, o iš Biblijos – laisvą skaitinį.
Šiandien visi Biblijos istoriniai ir archeologiniai įrodymai patvirtina tik jos originalų tekstą, pavyzdžiui, Kumrano radiniai.
Mums labai svarbu išsaugoti autentiškumą tikrosios knygos, kuri yra svarbiausia žmonijos knyga, iš kurios išvesti visi juridiniai, ekonominiai, visuomeniniai, šeimos įstatymai, auklėjimas ir t. t.
Dar daugiau, kai kabalistai skaito Torą, jie supranta, kodėl kiekvienas ženklas, kiekviena raidė, žodis išreiškiami būtent taip, kodėl jie surašyti vienas po kito būtent tokia seka ir pan. Juk Tora yra ne raidžių seka, o kodas.
Kaip kompiuterio programos kalba užrašyta tam tikrais ženklais, taip ženklais parašyta ir Tora. Ir nieko joje negalima pakeisti, kitaip viskas bus prarasta, likęs procesas išsimuš iš vėžių.
Tai, kas parašyta Toroje, visiškai tiksliai perduoda Aukštesniosios šviesos nusileidimą į norą, kurį Ji sukūrė, ir seką, pagal kurią Šviesa atveda norą iki panašumo į save. Būtent apie tai ši knyga!

Iš 2016 m. rugsėjo 4 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Tora kalba apie visus!

Apie ką byloja Biblija?

Biblija – tai ne tai, ką jūs manėte…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>