Ar Kūrėjas turi emocijas?

Kūrėjas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausima. Ar Kūrėjas turi emocijas?
Atsakymas. Apie patį Kūrėją nekalbame. Mūsų atžvilgiu Kūrėjas neturi jokių emocijų. Tai Absoliutas, kuriam priskiriame savo savybes, savo veiksmus, savo sumanymus, nes mums taip patogu.
Bet Jame pačiame nieko nėra, ir Jo santykis mūsų atžvilgiu visiškai vienodas. Jis nekinta, Jis tobulas. Todėl Jo santykį su mumis galima vadinti absoliučia meile, davimu, geru poveikiu.
Sakydami, kad Kūrėjas pyksta, Kūrėjas nepatenkintas, Kūrėjui reikia atlikti taip ar taip, kalbame nuo savęs, mat mums lengviau nukreipti save į tai, kas irgi keičiasi priklausomai nuo mūsų veiksmų. Tačiau iš tiesų jokių pokyčių nėra.
Negana to, Kūrėjui visiškai nesvarbu, kaip mes elgiamės ir ką darome. Patys suvokiame: „Man reikia elgtis kitaip, reikia būti geresniam, aukščiau ir pan. Ką tuo pasiekiu? Kaip dėl to keičiasi pasaulis?“ Tačiau Kūrėjas yra aukščiau visų mūsų kilnių sumanymų. Jo tai neveikia.
Kada sakome, kad norime suteikti Kūrėjui malonumą, ką nors Jam duoti, mylėti Jį – visa tai tik besikeičiančio žmogaus atžvilgiu!

Iš 2017 m. rugpjūčio 13 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kūrėjas – draugas

Kaip pažinti Kūrėją?

Kūrėjas – kūrinio viduje

 

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>