Kodėl į gėrį einame per blogį?

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Žinome, kad viską balansuoja Kūrėjas. Tačiau kodėl einant prie gėrio įsivyrauja blogis?
Atsakymas. Visų pirma, taip Jis nori mus išjudinti. Visų antra, blogis – žmogaus prigimtis. Tad ją pažadindamas Kūrėjas labai stipriai sužadina mus.
Tarkime, gavote pranešimą iš policijos arba žinutę iš banko, kad laimėjote. Kas labiau jus paveiks? Aišku, kad neigiamas poveikis.
Klausimas. Tačiau kaip tai, kas neigiama ir teigiama, gali būti lygiavertiška? Žmogus juk ne bejausmis robotas.
Atsakymas. Viskas priklauso nuo to, kaip žvelgiu į Kūrėjo poveikį man. Jeigu bet kokį Jo poveikį vertinu kaip vaikas, kuris teisingai supranta tėvų veiksmus, priima juos kaip būtinus, norimus, tai man nesvarbu, ką iš Jo gaunu.
Galiu pakilti virš savo egoizmo ir veikti su Juo pagal visiškai kitas sąlygas. Mano pradinės sąlygos nulinės, ir jau nebesu prisirišęs prie savęs, jau skrajoju virš savęs.
#239857

Iš 2018 m. spalio 14 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Ratas – tai Kūrėjo savybė

Gyventi dėl Kūrėjo ir kūrinio susitikimo

Kodėl žmonės nesiekia atskleisti Kūrėjo?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>