Kodėl žmonės nesiekia atskleisti Kūrėjo?

Kabala, Platinimas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kabala sako, kad žmogus gali atskleisti Kūrėją šiame pasaulyje. Religijos tvirtina, kad reikia tikėti Kūrėju, ir tada atskleisi jį būsimame pasaulyje. Nepaisant to, niekas neskuba atskleisti Kūrėjo, niekieno netgi nedomina,  jog tai įmanoma atlikti dabar mūsų pasaulyje. Kodėl taip yra?
Atsakymas. Mūsų dabartinės egoistinės savybės atstumia mus nuo aukščiausiojo pasaulio, nuo Kūrėjo suvokimo. Mes to nenorime, trokštame likti ten, kur mums patogu ir gera.
Žmonių netraukia kabalos mokslas, nes jie sukurti iš priešingų aukščiausiajam pasauliui savybių. Nieko nepadarysi.
Žmogaus tai nevilioja, jis neturi tiesioginio troškimo, nejaučia tokio poreikio. Kai siūloma skanaus torto, pasivaikščioti, pašokti, pažiūrėti gerą filmą ar futbolo rungtynes – visa tai suprantama. Turime šiuos informacinius įrašus.
Klausimas. Noras suvokti aukščiausią jėgą nėra natūralus?
Atsakymas. Ne. Kam man ji? Geriau nuo jos laikytis atokiau.
Klausimas. Kita vertus, motyvacija milžiniška. Kiekvienas vyresnis nei dvidešimties metų asmuo tikrai žino, kad jo gyvenimas pasibaigs. Tai juk baisu. Bet kažkas šią baimę paslepia ir neleidžia atskleisti Kūrėjo, amžinojo gyvenimo.
Atsakymas. Esmė ta, kad nepaisydami baimės, interesų ir visko kito žmonės vis tiek neskuba studijuoti kabalos, mat kelia pastoja egoizmas. Tai nesutelpa mūsų norų piramidėje, kuri susideda iš maisto, sekso, šeimos, turto, šlovės, valdžios, žinių troškimų.
Klausimas. Kodėl Kūrėjas neužprogramavo mūsų taip, kad tam tikru vystymosi etapu norėtume Jį atskleisti?
Atsakymas. Netgi tuomet, kai imi eiti Jo suvokimo keliu, tau tai piešiama kaip klausimas apie gyvenimo prasmę: kodėl aš gyvenu, kodėl aš esu, kam mano gyvenimas? Kas man Kūrėjas? Aš, aš, aš! Taip tai atsiskleidžia mumyse.

Iš 2017 m. birželio 25 d pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Nuo žemiškų stabų į dvasinį prisipildymą

Apie gyvenimą, tikslą ir sielą

Veiksmas ir ketinimas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>