Tarp gėrio ir blogio

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kodėl kuo daugiau gerų darbų darai, tuo labiau atsiskleidžia blogis iki neapykantos?
Atsakymas. Iš principo tai ir yra teisinga metodikos realizacija. Vadinasi, jūs iš tikrųjų padarėte kažką gero, jei atsiskleidžia blogis.
Darydamas gera, užbaigėte kokią nors pakopą, kažką ištaisėte savyje ir dabar atsiskleidžia kita jūsų pakopa. Ji prasideda nuo blogio, kad suteiktų mums galimybę jį ištaisyti. Ir taip toliau.
Apie tai daug rašoma kabaloje. Todėl mūsų geri veiksmai visuomet sukelia blogas pasekmes. Kvailys nesupranta to ir bėga nerealizuodamas metodikos, išeina nuo mūsų. O protingas pasilieka ir dėl to juda pirmyn.
Kaip ir moksle. Kuo daugiau žmogus mokosi, tuo labiau jam atrodo, kad jis nieko nežino, jam kyla daugybė klausimų. O tam, kuris nieko nesimoko, viskas aišku: „O kas ten ypatingo? Viskas aišku!“
Taip visur, visuose suvokimo lygmenyse. Kaip pasakyta: „Didinantis žinias didina skausmą.“ Bent būtent jis veda jį prie didesnio žinojimo.
Čia ir vėl susiduriame su tuo, kad reikia subalansuoti dešinę ir kairę linijas ir egzistuoti tarp jų.
#242311

Iš 2018 m. gruodžio 16 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Gėris ir blogis

Pusiausvyra tarp gėrio ir blogio

Nėra blogio be gėrio

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>