Pamatyti ateitį kaip gerą

Platinimas, Valios laisvė

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Ar gali kabalistas išpranašauti, kas bus po 10 metų?
Atsakymas. Kabalistas niekada neužsiims pranašystėmis. Jis gali paaiškinti žmonijos, visuomenės vystymosi tendencijas, parodyti egoistinės prigimties tėkmę, kokia būtų nepridėjus nuo mūsų priklausančio ištaisymo.
O jei pridėsime ištaisymą, niekas nieko tiksliai numatyti negalės, nes viskas priklauso tik nuo žmonių, užsiimančių kabala, valios laisvės. Todėl Baal Sulamas, kuris spausdino savo knygas, daugino ir dalijo jas su tikslu platinti kabalą, priėjo prie išvados, kad karta dar tam nepasiruošusi.
Jis net rašė apie galimybę kilti trečiajam ir ketvirtajam pasauliniam karui. Tačiau vis tiek kabalistas tiksliai nežino, kada tai įvyks, nes jis neturi teisės traktuoti valios laisvės kaip duotosios realybės. Jis palieka ją realizuoti žmogui.
Kabalistas gali numatyti natūralaus žmogaus vystymosi tendenciją. Tačiau, turint omenyje žmogaus valios laisvę, jis negali žinoti, kaip greitai žmonija įsijungs į šį procesą, todėl neužsiiminės spekuliacijomis.
Klausimas. Gal kabalistai gali išpranašauti kažką gera?
Atsakymas. Gera kabalistai išpranašaus tik tiek, kiek jūs panorėsite, kad įvyktų geri pokyčiai.
Komentaras. Beje, aš niekada neskaičiau gerų pranašysčių. Tai keista.
Atsakymas. Todėl, kad viskas priklauso nuo žmogaus! Jei tu išsitaisysi, tai matysi gerą ateitį. Neišsitaisysi – matysi blogą. O pačios savaime ateities nėra. Kiek bus ištaisyti tavo jutimo organai, taip tu ją ir matysi. Tu pats kuri savo ateitį! Taigi, pasistenk!
#231450

Iš 2018 m. kovo 18 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Pranašai – dvasiniai futurologai

Ar kabalistai buvo pranašais?

Išeiti už laiko ribų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>