Mintis – pati didžiausia jėga

Realybės suvokimas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Ar galima išmatuoti mintį mūsų pasaulyje? Ar tai – elektromagnetinės bangos, ar kažkas kita?
Atsakymas. Mūsų mintys visai nematerialios. Žinoma, jos duoda kažkokį materialų atspindį mumyse. Mes galime matuoti įvairiausius potencialus su smegenų encefalogramomis ir kt., bet tai nėra pačios mintys, o pėdsakas jų materialių nešiklių, kurie taip reaguoja į tai, kas vyksta juose.
Mintis – tai pati didžiausia jėga, su kuria galima apversti visą pasaulį. Ji yra aukščiau mūsų pasaulio, bet nusileidžia į jį kaip valdymo signalas.
Klausimas. Vadinasi, viskas, kas nematoma, yra stipriausia?
Atsakymas. Iš tikrųjų, pavyzdžiui, paimkime atominę bombą. Kas joje yra matoma? Kilogramas kažkokios medžiagos. O kas vyksta, kai ji sprogsta? Jei susieji tarpusavyje priešingus jos elementus, sakysime, pliusą ir minusą, kokią energiją tu gauni?!
Klausimas. Ar galima šią išlaisvintą energiją lyginti su mintimi?
Atsakymas. Ne, mintis daug stipresnė, nes jos atstumas ir jėga – neriboti. Viskas priklauso nuo to, kas ją naudoja ir kaip.
Klausimas. Ar gali minties jėga būti neigiama? Pavyzdžiui, nužiūrėjimas – juk irgi mintis?
Atsakymas. Taip, tai labai kenksmingos mintys, kuriomis negalima naudotis, bet tokių yra.
Klausimas. Mes sakome, kad dvasingumas nesusijęs su materialumu, bet mintis, nors ir nėra materiali, veikia mus. Ar tas poveikis – vienpusis?
Atsakymas. Ne. Sakydami, kad dvasingumas nesusijęs su materialumu, mes turime omenyje visai ką kita. Bet būtent dvasingumas valdo materialumą. O kas dar valdo materiją, jei ne dvasia?
Klausimas. Vadinasi, nemateriali mintis valdo materialumą?
Atsakymas. Žinoma. Jei mes žinotume, kaip gadiname pasaulį savo mintimis, neįsivaizduoju, ką padarytume! Kokia baisi žmonių fizinėje būklė, kaip kenčia jų kūnai vien, kaip sakoma, dėl kvailos galvos.
#246062

Iš 2019 m. vasario 3 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Minties jėga ir proto vystymasis

Gyventi ir mėgautis, III dalis

Noras, mintis ir protas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>