Ko nežino Greta Thunberg

Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras. Beveik prieš metus šešiolikmetė mergaitė Greta Thunberg pirmą kartą atsistojo su plakatu priešais Švedijos parlamentą. Plakate ji užrašė: „Jei jums, suaugusiems, nusispjauti į mano ateitį, tai nusispjauti ir man. Aš esu Greta, mokausi devintoje klasėje“.
Ji atsisakė lankyti mokyklą, kol politikai nekreips dėmesio į visuotinio atšilimo keliamas problemas.
Šiuo metu prie jos protesto prisijungė milijonai žmonių, jos kandidatūra iškelta Nobelio taikos premijai gauti. Kaip žmogus tampa tokiu simboliu?
Atsakymas. Visa tai – ne atsitiktinai. Tam dirba juristai, filosofai, auklėtojai ir t. t. Sukurta visa sistema, kad jos vardu būtų prastumti tam tikri interesai.
Klausimas. Tai ją išnaudoja?
Atsakymas. Aišku, kad išnaudoja! Mūsų egoistiškame pasaulyje kitaip ir negali būti!
Klausimas. Jūs netikite tokiu naiviu žmogučio noru?
Atsakymas. Ne! Egoistiniame pasaulyje naivumo negali būti.
Klausimas. Tarkime, vyksta kažkokia kova. Ar ši kova gali ką nors pakeisti žemiškajame lygmenyje?
Atsakymas. Taip. Gerai, kad ji vyksta. Ji verčia žmones galvoti apie tai, kad rytoj gali nieko nebebūti.
Klausimas. Ar skirtumėte šiai mergaitei Nobelio taikos premiją?
Atsakymas. Iš esmės – skirčiau, nes šio klausimo aštrinimas žmonijai naudingas. Taigi, nesu nusistatęs prieš ir nesišaipau iš to.
Man juokinga, kad yra žmonių, tikinčių, jog taip galima pasiekti teisingą tikslą. O mes žinome, kad niekas nevyksta tuščiai, juk viskas įsijungia į bendrąją gamtos programą. Taigi, aš prieš nieką nesu nusistatęs.
Klausimas. O jei priešais Jungtinių Tautų Organizaciją, priešais parlamentą atsistotų žmogus su plakatu, kuriame būtų parašyta: „Visų žmonijos nelaimių pagrindas – egoizmas“, ar šalia jo nesusirinktų milijonai?
Atsakymas. Aišku, kad ne. O kas susirenka prie šitos mergaitės? Šalia jos žmonės, nemanantys, kad nukentės dėl naftos pramonės žlugimo ir pan. Jie mano, kad ir taip pragyvens, todėl palaiko Gretą. O tie žmonės, kurie verčiasi naftos perdirbimu ir iš to lobsta, nusiteikę prieš ją.
Kitaip tariant, tarp šalių vyksta žaidimas, politika. Mergaitė atvyko į JTO, kur yra vykdytojų, norinčių jai skirti Nobelio premiją. Iš esmės tai nieko neduos, bet pasauliui patinka gražūs vaidinimai, mes tai suprantame.
Klausimas. O jūs galėtumėte stovėti prie JTO su plakatu, kuriame parašyta: „Tikroji priežastis to, kas vyksta su žmonija, su ekologija – egoizmas“?
Atsakymas. Bijau, kad tai neduos naudos, nes žmonės nesupranta, apie kokį egoizmą kalbama. Kur jis? Kas didesnis, o kas mažesnis egoistas? „Tas, kuris elgetauja gatvėje šalia JTO, tikrai neturi egoizmo, o tas, kuris pro šalį važiuoja su rolsroisu, – egoistas“, – mano visi.
Klausimas. O jei žinotumėte, kad visai nedaug, kokie 0,01 % žmonių jus išgirs, ar išeitumėte?
Atsakymas. Išgirs ir norės daugiau?
Klausimas. Taip.
Atsakymas. Žinoma! Neabejotinai!
Jei bijočiau, gėdyčiausi, šalinčiausi to, tai kabalos mokslo niekada neplatinčiau visais įmanomais būdais. O dabar aš pasisakau prieš viską! Prieš žmoniją, žydus, prieš judaizmą, komunizmą, socializmą, kapitalizmą, prieš viską. Esu laikomas priešu visko, kas egzistuoja mūsų žemiškajame lygmenyje.
Klausimas. Ar tvirtinimas, kas egoizmas yra viso pasaulio blogio priežastis – tai pasisakymas prieš viską?
Atsakymas. Be abejonės.
Klausimas. Ir jie tai jaučia?
Atsakymas. Jeigu jie tai jaustų, mane kaip nors rimtai neutralizuotų. O dabar mane neutralizavo taip: „Tegul plepa. Ką jis daro be to, kad kalba? Tegul kalba. Ir tai egzistuoja mūsų pliuralistiniame pasaulyje“. Pati metodika, pats žmonijos išsitaisymas nereikalauja ypatingos reklamos. Niekas nebėgs paskui tokią reklamą. Bendroje žmonijos sistemoje viskas taip sutvarkyta, kad jei turi teisingų idėjų, tave randa, girdi, supranta tie žmonės, kuriems jos svarbios. Kitaip negali būti.
Komentaras. Vis dėlto jūs sugebėjote „išeiti su plakatu“. Televizija, internetas suteikė galimybę „išeiti su plakatu“ ir pastovėti prieš žmoniją.
Atsakymas. Pažiūrėsim, kas bus toliau. Pradedame kritinius 2020-uosius metus. Žmonija turėtų rimtai suvokti, kad jai ateina galas.
Klausimas. Dėl ekologinės katastrofos?
Atsakymas. Bus ir ekologinė, ir ekonominė, ir politinė katastrofa. Smogs labai smarkiai! Aišku, kad tai ne mergaitė su plakatėliu, tai labai rimtos problemos.
Pamatysime, kaip pasaulis vėl suskils į dvi priešingas stovyklas, tarp kurių visą laiką augs ir didės labai rimta kova. Kinija, Iranas, prisišliejusios prie jų kitos šalys sąmoningai didins agresiją, kad visos kitos jų bijotų. Jos tarsi neturi ko prarasti.
Klausimas. Būtų įdomu žinoti, kur bus Izraelis – šis mažas taškas žemėlapyje?
Atsakymas. Tai centrinis taškas. Mažas centrinis taškas.
Komentaras. Mes gi matome, kas čia vyksta. Net ir čia yra tokių aklaviečių, iš kurių negalime išeiti.
Atsakymas. Taip. Pasakyta, kad būtent tokioje aklavietės būsenoje žmonija pradės ieškoti kokio nors sprendimo.
Egoizmui pasiekus tokią būseną, kai su juo nebeįmanoma nieko padaryti, atsiskleidžia kabalos mokslas, kuris mums paaiškina, kaip panaudoti gamtoje slypinčią jėgą – altruistinę, antiegoistinę, kad jos padedami ne sunaikintume egoizmą, bet subalansuotume jį.
#253903

Iš 2019 m. rugsėjo 24 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>