Grandinė „mokytojas – mokinys“

Kabalos mokymasis, Mokytojas ir mokinys

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Sakykime, pasirinkau mokytoją ir po dviejų trijų metų matau, kad man jau nėra ko iš jo mokytis, arba žinau daugiau už jį. Taip nutinka mūsų pasaulyje muzikoje, sporte. O kabaloje?
Atsakymas. Taip, ir čia būna taip. Visai įmanoma, kad verta pakeisti mokytoją. Bet reikia suprasti, ką ir į ką keiti. Arba keiti mokytoją, nes nenori dėti daugiau pastangų, arba tikrai kilo būtinybė, nes su ankstesniuoju mokytoju negali eiti pirmyn.
Klausimas. Ar yra koks nors ypatingas ryšys tarp mokytojo ir mokinio?
Atsakymas. Mokytojas perduoda mokiniui aukštesniąją energiją, aukštesniąją Šviesą, aukštesniąsias žinias. Ir todėl mums taip svarbu, kad mokinys susijungtų su savo mokytoju, nes ši grandinė niekur nedingsta.
Komentaras. Tačiau anksčiau grupės buvo itin mažos, ir todėl ten iš tikrųjų egzistavo tamprus ryšys tarp mokytojo ir mokinio. O šiandien turite milijonus mokinių, ir, žinoma, pažįstate tik mažą jų dalį.
Atsakymas. Nesvarbu, ką pažįstu, svarbu – kas iš jų laiko save mano mokiniu, svarbus jų santykis su manimi: tiek žmogus savo vidiniu judėjimu veržiasi pas mane, ir tai jam suteikia ryšį per mane su aukštesniąja jėga.
#257398

Iš 2019 m. kovo 4 d. TV laidos „Kabalos pagrindai“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>