Šiukšlių sala

Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras. Ramiajame vandenyne buvo aptiktas šeštasis žemynas – šiukšlių sala, kurią daugiausiai sudaro plastikas ir kuri yra maždaug JAV dydžio.
Tai didžiulė problema, nes plastikas suyra tik per tūkstantį metų.
Atsakymas. Nemanau, kad mes egzistuosime šioje planetoje tūkstantį metų. Mes labai greitai ją pribaigsime. Žemė taps planeta be gyvybės.
Mes neturime kur bėgti. Niekur nėra tinkamų planetų. Taigi neverta svajoti apie Marsą ar kokias kitas planetas. Ir kam? Argi ten vėl neužteršime visko?
Kol žmonija savęs neištaisys, nėra ko blaškytis. Turime galvoti tik apie tai, kaip ištaisyti savo prigimtį. Kaip egoistinę prigimtį paversti altruistine, kad žmonės galvotų vieni apie kitus, suprastų, jog tik geras tarpusavio ryšys atvers žmonijai ateitį. Priešingu atveju mes kiekvieną dieną laidojame save gyvus šiame šiukšlių sąvartyne. Gaila vaikų.
Klausimas. Tarkime, prasidės kilimo virš egoizmo procesas. O kas bus su šiukšlėmis? Jos niekur neišnyks.
Atsakymas. Išnyks. Apskritai visas materialus pasaulis visiškai priklauso nuo mūsų vidinių savybių. Todėl išnyks.
Klausimas. Todėl, kad aš jo nematysiu?
Atsakymas. Ne. Paprasčiausiai mūsų tarpusavio santykiai bus tokie geri, kad nebus vietos blogio jėgoms. Ir šios šiukšlės pamažu pradės mažėti.
Kur jos dings? Taip, kaip ir gamtoje. Iš kur atsirado mūsų egoistinis pasaulis? Atsirado Visata, staiga pradėjo plėstis ir t. t. Taigi viskas egzistuoja pagal kažkokį vidinį, slaptą planą.
Yra daug to, ko mes nematome, nejaučiame. Egzistuoja kiti ryšiai gamtoje. Didingos gamtos jėgos – jos slaptos, paslėptos. Imkime ir pradėkime jas atskleidinėti.
Pati pagrindinė slapta gamtos jėga – tai žmogaus protas, jo jėga, minties jėga, noro jėga. Jei pradėsime tai naudoti, naujame lygmenyje ims skleistis visiškai naujos savybes tarp skirtingų gamtos dalių.
Plastiko nebus. Viskas taps taip skaidru, natūralu ir švaru, kad turėsi dar priprasti prie tokios švaros. Tu negalėsi kvėpuoti šiuo švariu oru ir neapsinuodyti šiuo tyru šaltinio vandeniu.
Jei mes kartu nukreipsime savo mintis vienas į kitą ir panorėsime pasiekti davimo, meilės, bendrystės, susietumo savybes, tai blogis pasišalins iš pasaulio visuose lygmenyse. Nes gaila, bet esame pačiame aukščiausiame lygmenyje. O laimė bus, jei išties užsiimsime savimi.
Klausimas. Bet ar spėsime tai padaryti?
Atsakymas. Spėti tai spėsime, tačiau kiek reikės patirti kančių ir kiek žmonių pasieks tokią būseną – klausimas.
#248616

Iš 2019 m. kovo 19 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Už ką gamta baudžia mus? IV dalis

Kodėl mes kenčiame? I dalis

Už ką gamta mus baudžia koronavirusu?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>