Kas mus išjudina: egoizmas ar aukštesnioji meilė?

Dešimtukas, Dvasinis darbas, Grupė

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Kaip nustatyti, kada mane judina egoizmas, o kada aukštesnioji meilė? Tarkime, pykstu ant žmogaus arba tarp manęs ir ko nors kyla konfliktas. Kaip suprasti, ar tai iš gerų mano paskatų, kad padėčiau kitam, ar mane išjudina ego?
Atsakymas: Norint nustatyti, ar jumyse yra kokių nors altruistinių paskatų, minčių, norų, veiksmų, reikia būti vienminčių grupėje, dešimtuke, kai visi mėgina nukreipti save į abipusį davimą.
Ten imate jausti, kiek nesate prie to prisitaikę ir tam pasirengę. Būtent tuomet ir imate įsisąmoninti blogį, kokie tolimi esate nuo dvasinių savybių.
Viskas priklauso nuo darbo grupėje, kai su savo draugais, kurie irgi siekia davimo savybės, suvokti ir atskleisti Kūrėją, imate tarpusavyje kultivuoti šią savybę. Matote, kiek neartėjate prie jos, o tolstate nuo jos. Turite pasiekti tokios būsenos. Tuomet išvysite, kad kol kas jumyse nėra nieko dvasiško.
#260441

Iš 2020 m. sausio 26 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Žaisti su savo egoizmu

Rato centre tarp mūsų

Dešimtukas – ypatinga vienybės forma

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>