Dar kartą apie gyvenimo prasmę

Gyvenimo prasmė, Vyras ir moteris

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Daugelis žmonių mano, kad vertybė ir net gyvenimo prasmė yra šeima, ir nereikia jokio Kūrėjo. Dabar gyvenimas labai sunkus, todėl to, kuris įveiks visas problemas šeimoje, gyvenimas turės prasmę.
Atsakymas: Aš negaliu su tuo sutikti. Kaip gyvenimo prasmė gali būti tai, kas baigiasi? Išeitų, kad ir prasmė baigiasi.
Žinoma, šeima yra svarbi. Svarbu realizuoti save tuo, kad turite namus ir vaikus. Bet tai yra būtinos sąlygos, kad toliau augtumėte, o ne liktumėte tik savo kokone, lizde. Kokia prasmė?! Kol būsite iš ten išnešti kojomis pirmyn?! Manau, kad šeima nėra atsakymas į klausimą apie gyvenimo prasmę.
Klausimas: Kodėl pats gyvenimas negali turėti prasmės? Juk matome, kad taip yra sutvarkytos visos bendruomenės gamtoje: paukščiai, žuvys, skruzdėlės ir t. t. Kuo skiriasi žmonės? Kodėl turėtume kentėti labiau nei gyvūnai?
Atsakymas: Jei gyvenimo prasmė man egzistuoja tik paukščių ir žuvų lygmenyje, o aš esu toks pat gyvūnas, tada nėra nieko daugiau. Tada aš gyvenu šį gyvenimą tol, kol gyvenu, ir tuo jis baigiasi.
Jei tai manęs netenkina, ir man iškyla klausimas apie tikrąją gyvenimo prasmę, tada jau turiu ieškoti atsakymo. Tada man reikia metodikos, kuri atskleistų šią prasmę. Ir ji yra kabalos moksle. Arba žmonės įninka į religiją, užsiima visokiomis raminamosiomis metodikomis. Bet tai – kiekvieno reikalas. Kaip kam pasiseks.
#267099

Iš 2020 m. gegužės 17 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Kokia gyvenimo prasmė ir kam gyventi?

Giminės pratęsimas ir gyvenimo prasmė

Dėl ko mes gyvename?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>