Kas mus privers pakeisti gyvenimo vertybes?

Gyvenimo prasmė, Krizė, globalizacija, Sveikata

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Matome, kad net mirties patale žmogus tebegalvoja apie kvailystes ir nekeičia vertybių. Baisu net įsivaizduoti, kokio masto turi būti krizė, kad mus priverstų pasikeisti. Kas ir kaip privers žmogų radikaliai pakeisti šio gyvenimo vertybes?
Atsakymas: Pakeisti gyvenimo vertybes galima, tik veikiant Aukštesniajai Šviesai, kuri pakelia mus aukščiau mūsų pasaulio, ištraukia iš grynai gyvūninių norų. Be to, gyvūniniai norai pakeičiami žmogiškaisiais, išplaukiančiais iš aukštesnio gamtos lygmens. Tada jau galime kalbėti apie mūsų augimą.
Paprastai žmoguje dominuoja mūsų pasaulio norai, nieko kito. Jis tiesiog nesupranta, kuo yra susirūpinę kabalistai, mano taip: „Gyvenate – gyvenkite, mirštate – mirkite. Ką padarysi? Toks gyvenimas.“ Ir tik jei žmogui šviečia Aukštesnioji šviesa, jos veikiamas jis pradeda galvoti ir priimti kitus sprendimus.
Kas ateina studijuoti kabalos? Tie žmonės, kuriems kyla klausimas apie gyvenimo prasmę. Jie jau yra iš kito lygmens, vadinamo „tikėjimas aukščiau žinojimo“.
Mes gyvename mūsų siaurame žinojime: kas yra, tas yra. Bet egzistuoja dar vienas lygmuo, kuris vadinamas „tikėjimu aukščiau žinojimo“. Tai nėra aklas tikėjimas – tikėti, būti religingam. Tai – kitas tikrovės suvokimo lygmuo.
#267224

Iš 2020 m. gegužės 17 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Trys pasaulio suvokimo būsenos

Senojo pasaulio paradigmos keitimas

Pažinti šaknį, paleidžiančią mūsų gyvenimą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>