Kaip atsikratyti visų baimių

Klausimai ir atsakymai

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Kaip žinoma, šiandien esame pilni baimių – dėl ateities, dabarties, artimųjų, tolimųjų, apskritai dėl pasaulio, savęs, dėl visko, ko norime.
Internete yra milijonai patarimų, kaip atsikratyti baimių. Viskas logiška, bet manęs asmeniškai neįtikina.
Noriu išgirsti būtent jūsų patarimą: kokiu atveju dingsta baimė? Ar tai apskritai įmanoma?
Atsakymas: Manau, kad baimė iš tikrųjų gali išnykti, jei prilipsiu prie aukštesnės valdančios jėgos. Ir tuomet nejaučiu jokios baimės, esu it kūdikis ant mamos rankų. Nieko, kas gali būti, su manimi neįvyks. Kad ir kas nutiktų, nutiko, nes Aukštesnioji jėga visą laiką mane veikia, ugdo, veda ir aš esu joje.
Komentaras: Taip kalbate, kad man dabar norisi būti ant Aukštesniosios jėgos rankų.
Atsakymas: O tai būtent dėl didžiausios baimės, kai jaučiame, kad niekaip negalime atsikratyti visų savo problemų: dvasinių, nervinių, psichologinių, tik čia yra išeitis. Ir nuo jos pradėsime jausti Kūrėją. Ir netgi užuosime motinos kvapą.
Klausimas: Tai – įsitikinimas?
Atsakymas: Ne. Tai – būtinas gyvūninis poreikis! Kaip gyvūnas nori taip jausti savo motiną, nes jos viduje jautėsi maksimaliai saugus, šalia jos santykinai saugus, štai taip turi jausti visą gamtą ir Kūrėją – kad esame Jame.
Jeigu sieksime Jį pajausti, suprasime, kad visi neigiami pojūčiai, baimės tik ir stūmė mus pas Jį. Kitaip tariant, jie buvo mūsų pagalbininkai, ir tik į Jį mus nukreipdavo.

#273847

Iš 2020 m. spalio 12 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip pažaboti baimę?

Baimė baimei nelygi

Ar baimė padeda pažinti save?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>