Pamilk save

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Nuolatos kartojate vieną frazę: „Pamilk artimą kaip save“ – ir sakote, kad taip reikia gyventi. Bet jeigu savęs nekenčiu, ką man su tuo daryti? Pirmiausia reikia pamilti save, o paskui artimą, ne tiesa? Ar aš kažko nesuprantu?
Atsakymas: Esi teisus. Būtent tai ir sako ši frazė. Išties esi teisingame kelyje, kad suprastum šios didžios frazės prasmę: „Pamilk artimą kaip save“ – turi pamilti save ir artimą kaip save.
Esi pasaulyje. Ką reiškia pamilti save? Padaryk taip, kad tau šiame pasaulyje būtų gerai, šilta, saugu, sklandu. Kaip tai atlikti?
Kaip tai mylėdamas padarytum mylimam žmogui? Vietoj kiekvieno supančio tave žmogaus įsivaizduok save. Ir tuomet pamatysi, kad iš tiesų visas pasaulis – tai tu.

#278044

Iš 2021 m. sausio 7 d. TV laidos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Tolima „pamilk artimą“ žvaigždė

Pamilk artimą – pagrindinis Gamtos dėsnis

Moralė = „pamilk artimą“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>