Knyga „Zohar“ – vedlys į dvasinį pasaulį

Zohar

Klausimas: Kur nori mus nukreipti knyga „Zohar“?
Atsakymas: Knyga „Zohar“ kreipia mus į tai, kad savyje atskleistume pasaulį ir jame atrastume įvairiausias vidines sąvokas – aš, pasaulis, negyvasis, augalinis, gyvūninis ir žmogaus lygiai.
Juk viskas, ką dabar galiu įsivaizduoti, įtraukiant mane patį, yra manyje.
Jeigu aš tokiu būdu žiūriu į save ir į knygą „Zohar“, kuri man atskleidžia mane, tai ši knyga pasakoja apie mane. Viskas, ką skaitau knygoje „Zohar“, vyksta manyje.
Iš esmės, aš esu ekranas, o noro jėga piešia mano ekrane įvairiausias formas, pavidalus, veiksmus.
Skirtinguose mano noro mėgautis lygiuose ši jėga vaizduoja man arba negyvus objektus, arba augalinį, gyvūninį ar žmogaus pasaulį.
Visi šie vaizdai kyla mano noro mėgautis viduje, o juos piešia noro jėga.
Panašiai, kaip matome vaizdą kompiuterio ekrane, mūsų viduje yra tam tikras „fotoaparatas“, sukuriantis mums esančios prieš mus realybės iliuziją.
O iš tiesų, nėra jokios realybės – tai mūsų noras mėgautis gauna tokius įspūdžius iš jėgos, veikiančios jo viduje ir piešiančios jame, t. y. nore, įvairiausius pavidalus, kuriuos mes skiriame kaip negyvuosius objektus, augmeniją, gyvūniją ir žmones – priklausomai nuo to, kokiame noro lygmenyje yra piešiama.
Todėl, skaitydamas knygą „Zohar“, privalau įsivaizduoti, kad aš – tai mažas pasaulis, kad viskas yra manyje – vandenynai, kalnai, spalvos, garsai, medžiai, žmonės, ir kad visi įvykiai vyksta manyje.
Tuomet pamažu pereinu nuo pavidalų, kuriuos aprašo „Zohar“, prie savybių ir kokybių.
Užuot įsivaizdavęs, kad knyga kalba apie gyvūnus, medžius ir visa, kas su jais vyksta, aš palaipsniui imu skirti savyje šias kokybes ir savybes.
Iš esmės yra tik dvi savybės – gavimas ir davimas, kurios daugiau ar mažiau reiškiasi įvairiausiomis formomis.
Taip turime stengtis atpažinti viską, kas aprašyta knygoje.
Vos tik iš tikrųjų pereinu į jėgų pasaulį, pradedu matyti tiesą ir suprantu, kad visi dabar mano matomi pavidalai tėra pramanytas pasaulis ir kad tai vien tik jėgos.
O už tų jėgų aš pamažu pradedu skirti Vieną Vienintelę jėgą – Kūrėją. Taip turime skaityti knygą „Zohar“.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kaip reikia skaityti knygą „Zohar“

„Slapti knygos „Zohar“ ryšiai“

„Kaip suprasti knygą „Zohar“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>