Laisvė ar tik laisvės iliuzija

Valios laisvė

Nei vienas žmogus nėra laisvas, jei neturi taško širdyje, – nesvarbu, kas jis, – pats geriausias ar pats blogiausias,  tikintis ar pasaulietis, kvailys ar išminčius, nusikaltėlis ar teisuolis.
Jei žmogus nesiekia dvasinio vystymosi, jis neturi jokios valios laisvės ir gyvena paprastą gyvūno gyvenimą.
Laisva valia egzistuoja tik tarp dviejų taškų, dviejų galimybių – tarp dvasingumo arba materialumo.
Jei neturi dviejų galimybių, lieki vienui vienas prieš savąjį egoizmą ir visas vertybes, kurias tau įskiepijo visuomenė.
Anokia čia laisva valia, kai tau viskas diktuojama, – ir ką daryti, ir ko norėti.
Laisvės iliuziją jauti tik dėl nežinojimo, – tarsi mažas vaikas, bėgiojantis tarp žaislų mamos užrakintame kambaryje ir nejaučiantis nuolatinės jos priežiūros.
Tik kai atsiranda dvi galimybės vystytis: ar materialaus, ar dvasinio tikslo link, gauni laisvę rinktis ir gali valdyti save tarsi dvejomis vadelėmis.
Juk su viena vadele nieko negali padaryti, tik varyti save, kad įvykdytum tai, ko reikalauja visuomenė, kuri ir pati nesupranta, kur juda, nes valdoma iš aukščiau.
Ir apskritai, ką gali rinktis, jei nežinai, kas su tavimi nutiks artimiausią akimirką…

Daugiau šia tema skaitykite:

„Paliepus ar pasirinkus“

„Kur prasideda laisvė“

„Kur mūsų laisvė?“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>