Kaip atskleisti sielą?

Kūnas ir siela, Realybės suvokimas

Pranešimas: Izraelio mokslininkai magnetiniu tomografu aptiko žmogaus sielą.
Jie atrado, kad kabalos studijos padeda suaktyvinti smegenų dalį, kurią medikai pavadino „tikėjimo aparatu“.
Jis aktyvina smegenų veiklą ir padidina organizmo atsparumą ligoms, prieš kurias šiuolaikinė medicina yra bejėgė.
Komentaras: Kaip galima atskleisti sielą? – Štai kur klausimas. Viskas priklauso nuo to, ką norime aptikti, – jeigu jėgą, suteikiančią gyvybę gyvūniniam kūnui, tai, aišku, ją galima atskleisti.
Dar tuo metu, kai buvau studentas, pasaulyje vyko, pavyzdžiui, tokio tipo tyrimai: „kiek sveria kūnas prieš mirtį ir po jos“ – kad nustatytų sielos, tariamai paliekančios kūną, svorį.
Viskas priklauso nuo to, ką vadiname siela. Kartais vyras ar moteris kreipiasi vienas į kitą: „Siela mano!“. Jeigu tai laikysim siela, tai galima ją ir pasverti. 😀
Bet jeigu suprantame, kad siela – Kūrėjo dalelė iš Aukščiau, davimo jėga, tai ją, kaip ir kitas mūsų pasaulio jėgas, galime aptikti tik pagal jos veiksmų rezultatus.
Suvokdami davimo jėgą davimo savybėje (nore duoti, kli), atskleidžiame Kūrėją savyje ir todėl vadiname Jį BORE, iš žodžių Bo, ateik (pasiek savo davimo savybe), ir RE, atrask.
Nėra Kūrėjo be kūrinio. Nieko negalime pasakyti apie Jį patį, mūsų išorėje – tai arba esmė, arba abstrakti forma, apie kurias mes nepajėgūs samprotauti, ir kabala, kaip grynai eksperimentinis mokslas, draudžia tokius filosofavimus. Kaip aiškina Baal Sulamas „Įvade į knygą Zohar“ – „Tyrinėtojas neturi nieko daugiau, nei mato jo akys“.
Todėl mums reikia medžiagos, kurią veiktų ši dvasinė jėga. Ši medžiaga kartu su joje veikiančia jėga vadinsis siela.
Kodėl? Todėl, kad tada pati medžiaga bus panaši į Kūrėją – Kūrėjo dalelė iš Aukščiau, turinti tą pačią davimo savybę.
Bet jeigu siela yra davimo savybėje, kaipgi mokslininkai gali ją aptikti? Su kokiais prietaisais? Kokiu būdu? Kad aptikčiau ją, reikalinga medžiaga, turinti davimo savybę.
Tai gali būti tik žmogus, pasiekęs tokį išsitaisymą. Tuomet tai, kas įsivilks į šią medžiagą, vadinsis sielos Šviesa. O pats kli, noras, medžiaga, turinti davimo savybę, vadinsis sielos kūnu.
Tačiau šio pasaulio žmogus negali suvokti nei sielos kūno, nei Šviesos jame, nes neturi tokių pačių savybių.
Todėl jei kalbėsime apie sielą remdamiesi kabala – kaip apie Kūrėjo dalelę iš Aukščiau, tai mokslininkai neturi jokios galimybės ją ištyrinėti.
Suvokti sielą galima tik pasitelkus kabalos mokslą. Viskas priklauso nuo mūsų ketinimo. Jeigu to siekiame, ateis Šviesa ir ištaisys mano medžiagą – norą, kad jis taptų duodančiu.
Tada ši medžiaga supanašės su Kūrėju, taps Kūrėjo dalele iš Aukščiau, – ir manyje atsiras siela.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kur mistika, o kur mokslas?“

„Amžinai nauja mano siela“

„Ar turime sielą?“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>