Sutelkti vienybę savyje

Grupė

Esu tarp Šviesos ir tamsos jėgų. Kitaip tariant, tarp dviejų jėgų: noro duoti ir noro gauti. Man jas davė tam, kad teisingai sujungčiau.
Teisingas šių jėgų sujungimas vadinamas „siela“ arba „Adomu“. Aš jį surenku visų pirma dominuojant dešinės linijos jėgai, Šviesos jėgai.
Su šia jėga kreipiuosi į suskilusį egoistinį norą, priešingą dvasinei realybei ir suteikiu jam Šviesos formą.
Vadinasi, noras visada turi būti apribotas, neutralizuotas: aš neišnaudoju jo, kad gaučiau. Jis ne mano, jis nėra aš, jis – kažkas man svetimas.
Pasitelkęs Šviesos jėgą pakylu virš jo. Po to pagal tai, kaip suprantu davimą, suteikiu norui tą pačią formą.
Čia man padėti gali tik aplinka. Ji visą laiką saugos mane nuo norų, su kuriais dirbu, suktybių ir gudrybių. Visomis prieinamomis priemonėmis aplinka mane laikys virš jo.
Būti virš savo noro – reiškia gauti aplinkos norų įtaką, būti jos veikiamam.
Susitapatindamas su draugais, siekdamas vienybės ir meilės ištaisau savo iškreiptą suvokimą, priartinu prie savęs, kas tarsi yra išorėje, pradedu jausti visą realybę viduje.
Kiekviena detalė ir taisyklė čia – tik tam, kad priartėtume prie teisingo realybės suvokimo.
Sujungdamas tai, kad viduje, ir tai, kas išorėje, anuliuoju savo ego, apimu savyje artimą. Tada ir atsiranda bendras ištaisytas noras, kuriame jaučiu Kūrėją.
Kol esu atskirtas nuo savo artimo, Kūrėjas nematomas, juk Jis yra mūsų vienybėje. Visiškai išsitaisęs pamatysiu: aš – tai visa realybė, o Kūrėjas – joje.

Iš 2010 m.  spalio 5 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip panorėti to, kas svarbiausia?

Kiekvieną akimirką rinktis aplinką

Kur nusipirkti norą?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>