Mistika ar gyvenimo jėga?

Kabala

Klausimas: Naujokus kabaloje gasdina žodis „Šviesa”, jis jiems skamba mistiškai.
Atsakymas: Aukščiausioji Šviesa – tai gyvenimo jėga, gaivinanti jėga. Tarsi saulės šviesa, nuo kurios priklauso visas mūsų gyvenimas ir sveikata.
Todėl aukščiausia jėga irgi vadinama Šviesa. Kaip saulės šviesa teikia mums materialų gyvenimą, taip aukščiausioji Šviesa teikia dvasinį gyvenimą.
Visa veikianti šiame pasaulyje sistema: saulė, mėnulis, Žemė – atitinka pasaulio Acilut darbą, iš šio pasaulio mums ateina visi poveikiai, kur Chochma Šviesa įsilieja į Bina Šviesą ir tokiu pavidalu ateina sieloms. Todėl dvasiniai objektai pagal „šakų kalbą” vadinami tokiais vardais.
Aukščiausioji Šviesa atneša gyvybę taip, kaip ją atneša saulės šviesa. Tačiau šiame pasaulyje negyvename tikrojoje šviesoje, gevename tik šviesoje teikiančioje gyvybę mūsų baltyminei materijai, ši šviesa palaiko mumyse medžiagų apykaitą ir leidžia pragyventi 70 metų.
Mes norime tikrosios gyvenimo Šviesos, apšviečiančios sielą ir galinčios joje palaikyti begalinį ir tobulai pripildytą gyvenimą. Kabala mokslas – metodika, kaip pritraukti Šviesą, o kai žmogus gauna Šviesą – tai vadinama kabalos išmintimi, nes ji atgaivina ją turinčiuosius.
Visas mūsų gyvenimas nusileidžia iš Šviesos Chochma. Šviesa Chasadim – tai ištaisymas. Žmogus sukurtas trokšti pripildymo Šviesa Chochma. Todėl kabala taip ir vadinama „gavimo išmintis”, nes ji moko, kaip gauti Šviesą Chochma.
Ją gauti tiesiogiai – draudžiama, galima gauti tik Šviesos Chasadim viduje. To ir mokomės: kaip įvilkti Šviesą Chochma į Šviesą Chasadim ir sugebėti gauti visą Šviesą.

Iš 2010 m. spalio 18 d. pamokos pagal straipsnį „Kabala ir jos esmė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Šviesos gavimo mokslas

Ką reiškia Šviesa dvasine prasme?

Mistinė jėga ar vystymosi variklis?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>