Naujoji žmonija tik po 15 metų

Ateities visuomenė, Auklėjimas, vaikai

Jeigu šiandien pasaulis pasirūpintų augančios kartos auklėjimu, po 15-20 metų gyventume tarp visai kitokių žmonių. Žmonija būtų nauja.
Mums nebereiktų galvoti, ką daryti su suaugusiais. Nuo 3-4 metų amžiaus metodiškai mokytume vaiką visai kitokio nei dabar suvokimo, mokytume noro ir siekio duoti.
Iki Šventyklos griūties Izraelio tauta taip ir buvo auklėjama, tuo gyveno. Sakoma, kad nuo Dano šiaurėje iki Beer Ševos pietuose, t.y. visoje šalyje, nebuvo vaiko, kuris nežinotų, ką reiškia norėti gauti, o ką – norėti duoti. Nes veikė Abraomo metodika, gauta dar išeinant iš Babilono.
Su laiku mes taip pat būsim priversti tai padaryti, tačiau galimybė jau yra ir dabar. Privalėsime išmokyti vaikus, kaip sugyventi tarpusavyje, kaip sukurti ryšius, kaip draugauti, bendrauti, mylėti.
Dabartinėmis sąlygomis tai pasiekti labai sunku, nes vaikai atsiduria šiuolaikinėje mokymo sistemoje su visomis jos problemomis. Vis dėlto stengiamės jiems paaiškinti, kad mylėti artimą kaip patį save – universalus gamtos dėsnis.
Nuo to nepabėgsi. Kiek besipriešintum šiam dėsniui, galiausiai sau tik pakenksi. Istorija kaip pavyzdį mums pateikia žlugusias imperijas ir tautas-nugalėtojas, atsidūrusias bėdoje po savo pergalių.
Išsikerojus egoizmui atrodo, kad sėkmingas lenktyniavimas mums neša naudą, sėkmę, valdžią: „Žiūrėkite, koks aš didvyris!“ Tačiau pažvelgus į netolimą perspektyvą, paaiškėja, kad taip nėra. Iš prigimties esame susiję vienas su kitu ir mums būtinas abipusiškumas.
Todėl prie šiuolaikinio profesinio mokymo pridedame principą: mylėti savo artimą kaip patį save. Tam naudojame įvairias formas: žaidimus, dainas, pokalbius, apsvarstymus, diskusijas – viską, kas padėtų vaikams pasiekti naują realybės suvokimą.
Esame pačioje kelio pradžioje. Tikėkimės, kad šiais metais mums pavyks organizuoti tarptautinį švietimo tinklą, kuris apims visas mūsų pasaulines grupes.
Leisime filmus, knygas ir aiškinamąsias brošiūras, dirbsime su psichologais ir kitais specialistais – po keleto metų pamatysime, kokią naudą tai duos mūsų vaikams.
Šiandien tiesiog būtina kurti ir plėsti sveiko auklėjimo sistemą, kad vaikai augtų ne pagal vilkų įstatymus ir nepradėtų nekęsti žmonių, kaip tai vyksta dabar.
Bręsdami tokie vaikai bus sėkmingi visose srityse: gamtos moksluose, profesiniame pasiruošime, gerai elgsis ir tinkamai žvelgs į visuomenę ir pasaulį. Savo vidumi jie atitiks Kūrėją.

Iš 2010 m. lapkričio 5 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį.

Daugiau šia tema skaitykite:

Svarbiausias mūsų koziris

Naujasis švietimas

Pastūmėti pasaulį taisymosi link

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>